İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Mardin'de gençler, nöbet tutan güvenlik güçlerine çorba ikram etti- Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir grup vatandaş, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundu

MARDİN (AA) - Mardin'de gençler, İstanbul'daki terör saldırılarına tepki gösterdi, güvenlik güçlerine çorba ikram etti.

İstanbul'da Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen ve polis memurlarını hedef alan terör saldırıları, Mardin'de protesto edildi.

AK Parti Mardin Gençlik Kollarının organizasyonunda bir araya gelen gençler, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ile polis noktalarını ziyaret ederek, görevli polislere çorba ikram etti.

Ziyaretlerde gençler, İstanbul’da hain saldırı sonucu şehit olan güvenlik güçleri için dua edip başsağlığı diledi.

AK Parti Mardin Gençlik Molları Başkanı Halil Yomak, terör örgütü PKK'nın yaptığı kahpece saldırıları lanetlediklerini söyledi.

Mardinli gençler olarak her zaman devletin yanında olduklarını vurgulayan Yomak, şunları kaydetti:

"Bugün bir gram da olsa yüreğinizi ısıtmaya geldik. Memlekette huzurumuzu ve mutluluğumuzu daim eden insanlarsınız. Duamızı Rabbimizden gücümüzü de sizden alıyoruz. Biz Mardinli Türk, Kürt ve Arap gençleri olarak her zaman yanınızdayız."

Mardinli gençlerden Esin Alatekin ise güvenlik kuvvetlerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

İstanbul'da yaşanan menfur saldırıyı lanetlediklerini belirten Alatekin, "Biz gençler olarak her daim asker ve polislerimizin yanındayız. Bugün bunu hissettirmek için buradayız" dedi.

Güvenlik güçleri de destek ve ikramları için gençlere teşekkür etti.

- Siirt

Siirt'in Kurtalan ilçesinde aralarında Kurtalan Belediye Başkan Vekili Ahmet Minaz ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de yer aldığı grup, İstanbul'daki terör saldırısı dolayısıyla kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulundu.

Kurtalan Kaymakam Vekili Mehmet Kocabey yaptığı konuşmada, hain saldırının sebep olduğu acının tüm milletin acısı olduğunu söyledi.

Terörün temelinin insanlıktan yoksunluk olduğunu dile getiren Kocabey, şöyle konuştu:

"Bunu yapan her kimse insan olamaz. İnsanlıktan, dinde yeri olmayan davranışlardan, ahlaktan yoksun bir hareket milletin nezdinde kabul görmez. Bir çıban gibi memleketin içinde bitmiş lanet olası bir terör örgütü var. Bununla hep beraber mücadele etmek zorundayız. Bu mücadelemiz sürecek, bundan tek bir adım geri atmayacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :