İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Iğdır'da bir araya gelen binlerce kişi "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü düzenledi

IĞDIR (AA) - Iğdır'da, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısını protesto etmek amacıyla "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü düzenlendi.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, askerler, polisler ve binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, Atatürk Caddesinden başladı.

Vatandaşların polis ve askerlerle kolkola ilerlediği yürüyüşte, Türk Bayrağı açan kalabalık, "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan polis merkezi amirliğine kadar yürüyen kalabalık, buradaki güvenlik güçleri ile bir araya geldi.

Yürüyüşte konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, "PKK ve DEAŞ gibi güçlerin milletimizin bu güçlü iradesi karşısında yok olacağı aşikardır. İnsanlarımız müsterih olsun, vatan düşmanı teröristler yenilecektir. Aziz Türk milleti ve devleti muzaffer olacaktır. Millete kastetmeye çalışan teröristler ya yok olacaklar, ya da adalete hesap vereceklerdir." dedi.

Protesto gösterisinde İl Müftüsü Cüneyt Kulaz Kuran-ı Kerim okudu, Ehlibeyt Alimi Veli Beder ise şehitler ve ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti.

Bulvar üzerinde toplanan binlerce kişiden oluşan kalabalık, şehitlerin isimleri okununca "burada" diye seslendi.

Polisler ve vatandaşlar tarafından dev Türk bayrağı açılmasının ardından yürüyüş sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :