İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Ürdünlü siyasetçiler, saldırının Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını hedef aldığını belirtti

AMMAN (AA) - Ürdünlü siyasetçiler, İstanbul'daki terör saldırısının, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarını hedef aldığını belirtti.

Eski Ürdün Enformasyon Bakanı Nebil eş-Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye geçen aylarda organize terör saldırılarına maruz kaldı. Zannediyorum ki bu, terörle mücadele ve ulusal güvenliğini korumaya yönelik ilkesel tavrından kaynaklanıyor. Pek çok ülke Türkiye'nin ayakları üzerinde durmasını ve kalkınma hamlesini sürdürmesini istemiyor ve her türlü yolu deneyerek buna engel olmaya çalışıyor." dedi.

Şerif, Türk halkının tehlikeler ve meşakkatlerin üstesinden gelebilecek güçte olduğunu vurguladı.

Ürdün Siyasi Bilimler Derneği Başkanı Halid Şıneykat da Türkiye'nin bölgede merkezi bir devlet ve temel bir aktör olduğunu, ekonomik kalkınma ve siyasi istikrara sahip olduğunu belirtti. Şıneykat, Türkiye'nin çevresindeki değişimlerin istikrarını olumsuz etkilediğini, Suriye krizinin de çözülmediği sürece Türkiye için içinden çıkılmaz bir sorun olarak kalacağını kaydetti.

El-Hayat Partisi Genel Sekreteri Abdulfettah el-Keylani de Müslüman ülkelerin terör sorunu yaşadığına dikkati çekerek terörün İslam'la bir ilgisinin olmadığını ve tam anlamıyla Batı ürünü olduğunu ifade etti.

Keylani, "Türkiye hedef alınıyor. Darbe girişiminin dış destekli olduğu net. Halkın hükümetine sahip çıkması, Türkiye'ye yönelik her girişimi başarısız kılacaktır. Türkiye, güçlü bir ekonomi inşa etmeyi başarmıştır." diye konuştu.

Hasad Partisi Genel Sekreteri Mazin Riyal da terör saldırılarında hedefin sadece Türkiye değil tüm dünya olduğunu ve buna karşı savaşmak için birlik olmak gerektiğini vurguladı.

Riyal, Türkiye'deki darbe girişiminin emperyalist bir hedef olduğuna, terör saldırılarının da bu hedefin bir parçası olduğuna işaret etti.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler