İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: "Aziz milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde, her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenerek hainlere en güzel cevabı verecektir" - EGİAD Başkanı İlter: "Bu saldırı Türkiye'nin zayıflatılmasına, bölünmesin

UŞAK/İZMİR (AA) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak "Aziz milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde, her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenerek hainlere en güzel cevabı verecektir" ifadesini kullandı.

Rektör Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Saldırının Türkiye'nin istikrarını bozmaya çalışan hainler tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Çelik, Türkiye'nin her türlü terör tehdidine karşı koyabilecek güçte olduğunu vurguladı.

Terör örgütlerinin insanlık dışı yöntemlerle hain saldırılarını sürdürdüğüne dikkati çeken Çelik, şu görüşlere yer verdi:

"Ne zaman ülkemizde bahar havası esmeye başlasa bu hainler ortaya çıkarak kaos ve kargaşa ile yaşanan bahar havasını bozmaya çalışıyor. Polis, sivil, çocuk demeden insanlığa kıyan bu canilere en güzel cevabı milletimiz birlik ve beraberliğiyle verecektir. Aziz milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde, her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenerek hainlere en güzel cevabı verecektir. Türkiye’nin huzur ve istikrarlı yükselişine engel olmayı deneyen ancak başarılı olamayan şer güçler, milletimiz üzerinde oyunlarına devam etmektedirler. İçerideki ve dışarıdaki terör grupları ve destekçilerine inat Türkiye, kaosa sürüklenen bir ülke olmayacaktır. Bilsinler ki bu aziz millet mevzu bahis vatan olunca her türlü fedakarlığa her zaman hazırdır."


- "Bu planı bozmak zorundayız"


Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter de "Bu saldırı Türkiye'nin zayıflatılmasına, bölünmesine yönelik organize planın bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İlter, yaptığı açıklamada terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, hain planın milletin birlik ve beraberliği sayesinde amacına ulaşamayacağını kaydetti.

Devletin gücü ve milletin kararlılığıyla terörün Türkiye'nin gündeminden çıkarılacağını belirten İlter, şunları aktardı:

"Türkiye içeriden ve dışarıdan büyük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu saldırı Türkiye'nin zayıflatılmasına, bölünmesine yönelik organize planın bir parçasıdır. Bu planı bozmak zorundayız. Türkiye yapay gündemleri bir yana bırakarak en önemli gündem maddesi olan terörle mücadeleye ağırlık vermelidir. Terör tehdidinin en alt düzeye indirilebilmesi için dört faktör öne çıkmaktadır. Araştırma, strateji, istihbarat ve mücadele. Bunun için öncelikle genel olarak dünyada terörizm ve özelde de ülkemize yönelik terör tehditleri konusunda araştırma yapmak üzere acilen devlet bünyesinde bir terör araştırma biriminin kurulmasını öneriyoruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :