İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Terörün asıl amacı güven, istikrar ve birlikteliğimizi zedelemektir. Millet olarak tüm bunlara katiyen izin vermeyeceğiz. İş dünyası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız"- Türkiye Romanl

KOCAELİ/BOLU (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, terörün asıl amacının Türkiye'nin güven, istikrar ve birlikteliğini zedelemek olduğunu, millet olarak buna asla izin vermeyeceklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Vodafone Arena Stadı ve Maçka Parkı'nda art arda meydana gelen terör saldırısında 30'u emniyet mensubu 8'i sivil 38 kişinin yaşamını yitirmesi ve 155 vatandaşın yaralanmasından çok büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Terörü lanetlediklerini vurgulayan Zeytinoğlu, "Nereden gelirse gelsin terör asla amacına ulaşamayacak. Hain emellerini gerçekleştiremeyecekler, hain emellerine ulaşamayacaklar." ifadesini kullandı.

Terörün asıl amacının güven, istikrar ve birlikteliği zedelemek olduğuna işaret eden Zeytinoğlu, şunlar kaydetti:

"Millet olarak tüm bunlara katiyen izin vermeyeceğiz. İş dünyası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İstanbul'da gerçekleşen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda şehit olan güvenlik mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz."

- "Avrupa'nın vicdanı ölmüş"

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısına sessiz kalan Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin birliğini ve dirliğini istemediğini söyledi.

Türkiye'nin bütün etnik kimlikleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü olması gerektiğini ifade eden Çokyaşar, "Yeni anayasa değişikliği teklifi ve Başkanlık Sistemi konuşulurken saldırının bu güne denk getirilmiş olması normal değildir. Konfederasyon olarak milletimizin birliği ve dirliği için ne gerekiyorsa yapacağız. Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşmalarını her ilde yapmaya başladık. Bunları çoğaltacağız. Birliğimiz ve dirliğimiz ne gerekiyorsa bunu gerçekleştireceğiz. Üzgünüz. AB liderlerinin bu konuda susması ve gerekli tepkiyi göstermemeleri vicdanlarının ölmesi demektir." şeklinde konuştu.

- "Milletimiz, aydınlık yarınlarına el ele yürümeye devam edecek"

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Türker Ateş de saldırıya ilişkin, "Bölücü terör, millet olarak yüreğimizi bir kez daha derinden yaktı." ifadelerini kullandı.

"Büyük Türk milleti, tarihin her safhasında, birliğine ve beraberliğine yönelmiş her tehdidi, yine aynı birlik ve beraberliğinden aldığı güçle bertaraf etmesini bilmiştir. Vatan topraklarının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne inanmış, kader birliği yaparak birbirine kenetlenmiş milletimiz, terörün hiçbir türüne ödün vermeden, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aydınlık yarınlarına el ele yürümeye devam edecektir. Terörün kanlı ve karanlık yüzü, milletimizi bu azim ve kararlılıktan uzaklaştırmaya yetmeyecektir."

- "Milletin birliğini, alçak terör saldırıları asla bozamayacak"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanlık tarihinin kadim şehri, dünyanın kalbi olan İstanbul'da gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetleyerek, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa diledi.

Türkiye'nin 2023 hedefleri yolunda yürüyüşünün devam edeceğini, terör meselesinin de devletin kararlı tutumuyla ortadan kaldırılacağına inandığını belirten Kösemusul, "15 Temmuz darbe girişimini tankların ve mermilerin önünde siper olarak bertaraf etmiş bir milletin birliğini, alçak terör saldırıları asla bozamayacak. İçeride ve dışarıdaki kirli odakların ve onların taşeronluğunu üstlenen, başka başka adlara sahip tüm hain terör örgütlerinin saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimini bertaraf etmiş, tankların, mermilerin önünde siper olmuş aziz milletimizin birliğini ve kardeşliğini bozmaya asla yetmeyecektir." diye konuştu.

İş dünyasının terörle mücadeledeki desteğine de işaret eden Kösemusul, şunları kaydetti:

"İş dünyası olarak devlet, asker, emniyet teşkilatı ve tüm güvenlik güçlerimizin yanındayız, arkasındayız. Bu hain saldırılar bizlerin gayretini eksiltmenin, korkuya gark olmamızı sağlamanın aksine daha da birliği hakim kılmanın, kardeşliğimizi güçlendirmenin, devlet ve millet düşmanlarını başarılarımızla kahretmenin, çetin mücadelemizle yok etmenin bir vesilesi olacaktır. Her ne olursa olsun, vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır ve aziz milletimiz kararını net bir şekilde göstermiştir. Rabbim vatanını seven her ferdin kuvvetini ve sabrını artırsın, birliğimizi daim kılsın."

- "Karanlık odaklar asla amacına ulaşamayacak"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Beşiktaş'ta gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, "Dün Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından İstanbul Beşiktaş’ta, Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen iki ayrı terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar olduğu gibi bu saldırı ve bundan sonraki saldırılarda asla birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaktır. İnanıyoruz ki katiller en kısa sürede bulunup cezalandırılacaktır. Kızılcahamam'da seminerde olan sendika yönetim kurulu ve 150 arkadaşımız 1 dakika saygı duruşunda bulunarak şehitlerimizi anmış ve terör lanetlenmiştir. Saldırıda yaşamını yitiren, Ereğlili şehit Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu ve Kozlu Saka köyünden şehidimiz Hasan Bilgin'e Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar asla amacına ulaşamayacak."

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün akşamki terör saldırısında 38 şehidimiz var. Hanince ve kalleşçe yapılmış bir saldırı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahme, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bu terör saldırıları maalesef geçmişte olduğu gibi gelecekte de yaşanacak gibi görünüyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler