İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İstanbullu 400 bin firmayı temsil eden İTO, saldırıyı meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı "birlik yürüyüşü" ile lanetledi - İTO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar:"Terör örgütü PKK'nın belinin kırıldığı, DEAŞ ve benzeri örgütlerin köşeye sıkıştığı bir d

İSTANBUL (AA) - İstanbullu 400 bin firmayı temsil eden İstanbul Ticaret Odası (İTO), Beşiktaş'taki terör saldırısını meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı "birlik yürüyüşü" ile lanetledi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İTO, saldırıya tepki göstermek amacıyla ellerinde Türk bayraklarıyla Dolmabahçe Camisi önünde toplanarak vatandaşlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile birlikte Meclis üyelerinin de katıldığı yürüyüş, güzergah boyunca Türkiye Demokrasi Platformu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halkın katılımıyla kardeşlik konvoyu haline geldi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğini vurgulayarak, "Terör örgütü PKK'nın belinin kırıldığı, DAEŞ ve benzeri örgütlerin köşeye sıkıştığı bir dönemde gerçekleşen bu hain saldırı, terörle mücadelemizdeki kararlılığımıza gölge düşüremeyecektir. Türk milleti ülkemizin huzuruna kasteden bu caniler karşısında 'tek yürek' olmuştur. Bu dayanışma geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti devletini ayakta tutacak, vatanımızı terör belasından kurtaracaktır. Biz iş alemi olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasında, aziz Türk milletiyle birlikteyiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler