İstanbul'daki terör saldırısı

İstanbul'daki terör saldırısı

BUSİAD ve Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği saldırıyı kınadı

BURSA (AA) - Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Baylan, yazılı açıklamasında, İstanbul'da emniyet mensuplarını taşıyan aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen hain saldırının bir kez daha yürekleri yaktığını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı, yaralananlara da acil şifa dileyen Baylan, şunları ifade etti:

"Söz konusu saldırı sonucu gerek sivil, gerek güvenlik güçlerimiz arasından yine çok sayıda can kaybımız ve yaralımız var. Yaşanan patlama, eli kanlı terör örgütlerinin başta İstanbul olmak üzere diğer büyük kentlerde de ne denli örgütlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ülke çapına yayılan ve Türkiye'nin büyük kentlerini de etkisi altında alan bu terör tehdidi nedeniyle endişeliyiz."

Baylan, saldırılar nedeniyle çok sayıda masum vatandaşın yaşamını yitirmesinin tahammül sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir olgu olmadığına işaret ederek, "Bununla birlikte, ülkede kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak isteyenlere fırsat vermemek adına, sabrı ve metaneti elden bırakmamak gerektiğini düşünüyoruz. Şiddettin her türlüsünü bir kez daha lanetliyor, bu saldırıda ve ülkemizin yakın tarihindeki diğer saldırılarda parmağı olan tüm karanlık odakların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker de terör saldırısında hayatını kaybeden polislere ve masum vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Şeker, "Ülkemizin birliğine, milletimizin huzuruna kast eden terör, iğrenç yüzünü bu defa İstanbul'da göstermiştir. Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği olarak bu menfur terör saldırısını lanetliyoruz." ifadelerine yer verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler