İstanbul'da Pakistanlı polislere eğitim

İstanbul'da Pakistanlı polislere eğitim

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce verilen "Eğiticinin eğitimi" kursunu tamamlayan 39 Pakistanlı polis amirine sertifikaları düzenlenen törenle verildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğünce verilen "Eğiticinin eğitimi" kursunu tamamlayan 39 Pakistanlı polis amirine sertifika verildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlenen sertifika programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin verdiği ve 21 gün süren "Çevik Kuvvet Temel Eğitimi Göz Yaşartıcı ve Gaz Maskeleri Kullanım Kursu"nun sertifika töreninde Pakistanlı polislerin eğitim sırasında çekilen görüntüler izlendi.

Lahor Emniyetinden Polis Müdürü Raza Abbas Han, burada yaptığı konuşmada, çevik kuvvet eğitiminin üç aşamalı olduğunu belirterek, "Birinci aşamada yakalama ve gözaltına alma tekniklerini öğrendik, ikinci olarak da toplumsal bir olaya nasıl müdahale edileceğini gördük. Son olarak da toplumsal olaylarda kullanılan teçhizatların kullanımını öğrendik. Lahor'da Çevik Kuvvet ekibi kuracağız. Bu eğitimin bizim için faydalı olacağını düşünüyoruz. İstanbul Çevik Kuvvet polisine destekleri için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Yıldırım ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde 3 haftadır hummalı bir çalışma olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Pakistan polisine verdiğimiz eğitim programının haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Uyguladığımız üç haftalık programın ilk iki haftası çevik kuvvet temel eğitimi son bir haftası ise göz yaşartıcı ve gaz maskesi kullanımı eğitimi olmak üzere gerçekleştirdik. Toplumsal olaylarda çevik kuvvetin rolü, çevik kuvvette kullanılan tesisatlar, taktik düzenler, insan hakları ve orantılı güç kullanma, spor müsabakalarında alınan tedbirler, kullanmış olduğumuz zırhlı araçların tanıtımı, göz yaşartıcı gazlar ile savunma tüfeği kullanımı konularında eğitim aldılar. Dost Pakistan'ın misafirleri umarım bizim ev sahipliğimizden memnun kalmışlardır."

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ise konuşmaların ardından sertifika programına katılan 6'sı kadın 39 Pakistanlı polise katılım sertifikalarını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler