İstanbul'da "Bingöl Tanıtım Günleri" başladı

İstanbul'da "Bingöl Tanıtım Günleri" başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz :- "Bu tanıtım günleri vesilesiyle doğuya yapılacak ziyaretler, önyargıların kırılmasında ve kardeşliğin pekiştirilmesinde çok büyük önem taşıyor"

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, İstanbul'da düzenlenen "Bingöl Tanıtım Günleri"ne katıldı.

Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen "Bingöl Tanıtım Günleri"nin açılış töreninde konuşan ve kendisi de Bingöl doğumlu olan Yılmaz, İstanbul'un kendilerinin ikinci vatanları olduğunu söyledi. Bingöl'ü hiç bilmeyen ve hiç gitmeyen kişilere burada kenti tanıtma imkanının sunulduğunu belirten Yılmaz, bu etkinliğin Bingöl'ü ziyaret eden kişi sayısının artırılmasına katkı sağlamasını diledi.

Doğuda yaşayan vatandaşların iş, askerlik veya başka vesilelerle batıyı tanıma imkanı bulduğuna değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Batıda yaşayan insanlar ise doğuyu medyadaki algı üzerinden biliyorlar. Bu algı çok çarpık ve yanlış bir algı. Terör olaylarından dolayı bütün bölge için olumsuz bir yargı oluşuyor. İşte bu tanıtım günleri vesilesiyle doğuya yapılacak ziyaretler, önyargıların kırılmasında ve kardeşliğin pekiştirilmesinde çok büyük önem taşıyor. Bana (Bingöl'ün en değerli varlığı nedir?) diye sorarsanız, ne güneşin doğuşu ne yaylalar ne termal kaynaklar ne de kayak tesisleri derim. Bingöl'ün en değerli varlığı, Bingöllülerdir. İnsanımızdır."

Açılışa katılan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de tanıtım günlerinde amacın sadece şehri tanıtmak olmadığını belirterek, "81 il ile kardeşliğimizi pekiştirmeye geldik." dedi.

Bingöl'e özgü yöresel ürünlerin satışının yapıldığı ve konserlerin düzenleneceği etkinlik, 15 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler