İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepkiler

İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepkiler

Erzincan Barosu Başkanı Aktürk'ün de aralarında bulunduğu bir grup avukat, terör saldırılarını kınadı- Baro Başkanı Aktürk:- "Tek i̇hti̇yacımız olan milli birliktir. Herkesi sağduyulu olmaya, provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz"

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da bir araya gelen bir grup avukat, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını kınadı.

Erzincan Barosu avukatları, üzerlerinde cübbeleri ve ellerinde Türk bayraklarıyla Erzincan adliyesi önünde toplandı.

Erzincan Barosu Başkanı Avukat Adem Aktürk, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, son günlerde İstanbul'un Beşiktaş ilçesi ile Kayseri'de vatan hainleri tarafından gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadıklarını ifade ederek, saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediklerini söyledi.

Milletin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine kasteden hain ve alçakça yapılan bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyleyen Aktürk, "Şehi̇tleri̇mi̇zi̇n evleri̇ne düşen ateş, yalnız ai̇leleri̇ni̇n deği̇l bütün halkın ve milletin her ferdi̇ni̇n bağrını yaktı." dedi.

Aktürk, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Milli birliğimizi yıkmak için bu günlerde büyük bir oyun sergileniyor. Emperyalist ülkelerin ve onların maşası terör örgütlerinin amacı, bizleri birbirimize düşürerek iç savaşa sürüklemektir. Yüce Türk milleti ve devletimiz, bütün oyunları bozacak güce ve ferasete fazlasıyla sahiptir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Tek ihtiyacımız olan mi̇lli̇ birliktir. Herkesi̇ sağduyulu ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya davet edi̇yoruz."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler