İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine dünyadan tepkiler

İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimine dünyadan tepkiler

Gürcistan hükümeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümetine desteğini bildirdi

TİFLİS (AA) - Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Kvirikaşvili ve Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye'de demokratik yollarla seçilen hükümetin göreve devam etmesinin son derece önemli olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk hükümetini desteklediklerini vurguladı.

Ankara ve İstanbul'da FETÖ'den darbe girişiminin ardından Gürcistan Cumhurbaşkanı Güvenlik Konseyi Toplantısı düzenledi.

Tiflis'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir saat süren toplantı ardından açıklama yapan Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, "Öncelikle Türkiye'de demokratik yollarla seçilen hükümete destek verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Şahsi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğimi ifade etmek istiyorum." dedi.

Margvelaşvili, dost ve komşu Türkiye'deki gerginliğin kısa süre içinde sona ereceğinden ve hayatın normale döneceğinden emin olduğunu vurguladı.

Başbakan Kvirikaşvili de Güvenlik Konseyi Toplantısı ardından yaptığı açıklamada, darbe girişimine tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Askeri darbe girişimleri tüm demokratik ülkeler için kesinlikle kabul edilemez. Dost ve stratejik ortağımız Türkiye'de demokratik yollarla seçilen bir hükümetin göreve devam etmesi ve ülkede istikrarın olması bizim için son derece önemli."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler