İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İSTİB Başkanı Kopuz: "İhanet girişimine sivil toplum kuruluşları başkanları olarak üyelerimizle beraber dimdik karşı duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Evde durma zamanı değil"- TÜGİAD Başkanı Çuhacı: "Asker, polis, sivil halk her kim olursa olsun ü

İSTANBUL (AA) - İş dünyası Ankara ve İstanbul'daki darbe girişimini kınadı.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin demokrasi geleneğine kastedildiğini belirterek, iş alemi olarak seçilmiş hükümetin yanında olduklarını kaydetti.

Kopuz, "Bu ihanet girişimine sivil toplum kuruluşları başkanları olarak üyelerimizle beraber dimdik karşı duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Evde durma zamanı değil. Sokağa çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan ise Türkiye için tarihi bir güne tanıklık edildiğini belirterek, Türk demokrasisinin önemli bir sınav daha verdiğini bildirdi.

Yeni Türkiye'nin güçlü milli iradesini sekteye uğratmak isteyenlerin yine iş başında olduğunu aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki halkın iradesini yok sayan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz. Biz de TÜMSİAD olarak tüm üyelerimizi bu kalkışmaya karşı durmaya davet ediyoruz. Antidemokratik hiçbir girişim bugüne kadar hedefine ulaşamadı, bugün de ulaşamayacak. Tüm vatandaşlarımızın sağduyulu olarak milli irade ve demokrasinin bekçisi olacağına inancımız tam. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı da Türkiye’nin bunu haketmediğini dile getirdi.

Herkesi soğukkanlı olmaya davet eden Çuhacı, "Asker, polis, sivil halk her kim olursa olsun ülkemizin insanlarının birbirine düşmemesi için tüm görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız. TBMM gibi halkın iradesinin sembolünün bombalanması kabul edilemez. Demokrasimize ve halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz, halkımızın iradesine saldırı anlamı taşıyan bu darbe girişimini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Tekstil ve Hammadeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de Türk halkının kendisini geriye götürecek hiçbir hareketi tasvip etmeyeceğini anlatarak, "Türk halkı demokrasiye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişimine karşı bu gece ortaya koyduğu tepkiyle bunu açıkça göstermiştir. Demokrasiye gönülden inanıyor ve destekliyoruz. Onu zedeleyecek bu tür hareketin Türk halkının karşılığında yeri yoktur. İş dünyası olarak hükümetimizi destekliyoruz. Demokrasiye zarar verecek hiçbir hareketin sahiplenilmesi ve desteklenmesi ise mümkün değildir." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler