İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Türkiye'de şu anda milletin oylarıyla seçilmiş olan bir iktidar vardır, aynı şekilde milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı vardır. Bizler görevimizin başındayız ve soruna kadar da bu görevimizi Allah'ın izniyle yürütec

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de şu anda milletin oylarıyla seçilmiş olan bir iktidar vardır, aynı şekilde milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı vardır. Bizler görevimizin başındayız ve soruna kadar da bu görevimizi Allah'ın izniyle yürüteceğiz. Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız." dedi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'a gelmeden önce Marmaris'te bulunduğunu dile getirerek, "Ayrıldığım yerde de hemen arkamdan oraları ne yazık ki aynı şekilde bombalamışlar. Herhalde bizim hala orada olduğumuzu zannediyorlardı. Buraya gelişimizi de herhalde takip edemediler. Şimdi yaptıkları iş bu. Aynı şekilde devletin kurumlarına, Milli İstihbarat Teşkilatına, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa... Benim şu anda Genel Sekreterimi alıp götürdüler. Ne yapacaksınız siz benim Genel Sekreterimi alıp götürmekle? Genelkurmay Başkanımızın şu anda durumunu bilemiyorum." diye konuştu.

Çağrıda bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Ordumuzun üst derecedeki bütün komutanlarına, başta kuvvet komutanları olmak üzere, komutanlarına sesleniyorum. Sizler, inanıyorum ki bu milletin değerlerine sahipsiniz. Ama bir de bu milletin değerlerine sahip olduğunu zannettiğiniz komuta kademelerinde belki bugüne kadar arkadaşlarınız oldu ama bilesiniz ki onlar ne yazık ki sizler gibi bu ülkenin, bu milletin değerlerine sadık değildiler. Onlar Pensilvanya'dan talimat alıyorlardı. Onlar gelip de ordunun içerisindeki ast-üst zincirine bağlı olarak bir çalışma yapmıyorlardı. Aynı şekilde er-erbaş bütün askerimize sesleniyorum. Sizler bizim evladımızsınız, sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Mehmetçiğimiz olarak Mehmetlerimiz olarak şu anda karşınızda bulunan halka, sizin annelerinize, babalarınıza, kardeşlerinize karşı silah doğrultmanızı asla kabul etmemiz mümkün değildir. Bu silahlar size bu millet tarafından verildi. Bu millet tarafından size verilen silahları siz, size bu silahı veren milletinize doğrultursanız, bunun bedelini de faturasını da ağır ödersiniz. Bu yanlıştan çabuk dönmeniz lazım."


- "Yargı tutuklamalara başladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargının tutuklamalara başladığını belirterek, şöyle dedi:

"Birçok yerde şu anda albay, binbaşı, yarbay, vesaire tutuklanıyorlar. Bu orada kalmayacak, daha yukarılara da gidecek, çünkü gitmesi gerekiyor. Ordumuz temizdir, Silahlı Kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemesi lazım. Bu lekeyi getirenlerin burada kalması bilesiniz ki Silahlı Kuvvelerimizin geleceğini mahveder. Onun için bu operasyona başladık, bunu tam manasıyla artık bitireceğiz. Bugün bu iş başladı ama bunun devamı, nasıl terör örgütleriyle olduysa aynen bunda da bu şekilde devam edecek. Zira bu da bir terör örgütüdür demiştik. İşte buyrun aynı zamanda silahlı bir terör örgütü de olduğu ortaya çıktı mı? Çıktı. Öyle çıktı ki bunlar üstelik bu milletin silahlarıyla bu milleti vuruyorlar. Böyle bir durum ortaya çıktı. Bu bambaşka bir felakettir.

Dünya medyasında da bazı ülkemizin bu büyümesini, gelişmesini hazmedemeyenlerin 'Kalkıp asker Türkiye'de duruma el koydu'... Nereye el koydu? Askerin içinde bunlar bir grup azınlık. Türkiye'de şu anda milletin oylarıyla seçilmiş olan bir iktidar vardır, aynı şekilde milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı vardır. Bizler görevimizin başındayız ve soruna kadar da bu görevimizi Allah'ın izniyle yürüteceğiz. Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız. Bunu bilmenizi istiyorum. Sonu iyi olacak."


- "Tanklarla dolaşanlar çıktıkları yere geri dönecekler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin "Son durum nedir? 17 şehit olduğu söyleniyor Gölbaşı'nda" sorusuna, şu anda sayısal durumları bilmediklerini ifade ederek, ama Bakanlar Kurulu'nun Çankaya'da çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Kısa bir süre içerisinde Başbakan Binali Yıldırım'ın da onlarla beraber olacağını dile getiren Erdoğan, "Bakın sizin için en önemli olan nedir biliyor musunuz? Şu anda Türkiye genelinde, saatimiz kaç 4.30. Milyonlarca vatandaş nerede? Sokaklarda. Tamam mı? Niye bu millet sokaklarda?" diye konuştu.

Bu sırada araya giren bir kişi, "Sayın Cumhurbaşkanım ben Kürdüm, Bingöllüyüm. Bayrağım şerefimdir, ülkem şerefimdir. Ben buraya gerekirse ölmeye geldim" sözleri üzerine Erdoğan, "Allah razı olsun" dedi.

Erdoğan, bunun bir şeyi gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hep şunu söyledik. 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.' Bundan taviz vermeyeceğiz. Milyonlarca insan şu anda sokaklarda eğer şu gelişmelerin sonucunu bekliyorsa bu şu demektir. Biz sonuna kadar bu işi yürüteceğiz. Bu tanklarla sokaklarda dolaşanlar aynı şekilde tanklarla çıktıkları yere geri dönecekler. Çünkü bu tanklar onların değil. Bu tanklar onlara emanettir. Bunlar emanete hıyanet etmiştir. Şu anda yargı bunlarla ilgili zaten operasyonları sürdürüyor. Aynı şekilde bunlar da devam edecek."


- "Bir yere gitmiyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askeri anlamda bu darbe girişiminin başında kim olduğunu biliyor musunuz? sorusu üzerine, "Arkadaşlar biraz sabırlı olun. Hepsi çıkar meydana." dedi.

Nereye gideceğine ilişkin soruya da Erdoğan, "Ben şu anda halkımla beraberim. Bir yere gitmiyorum. Vatandaşlarımla beraberim." yanıtını verdi.

Erdoğan, Skorsky düşürüldüğü iddialarına ilişkin de kendisinin de bunu duyduğunu söyledi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler