İstanbul Teknokent Entertech'ten "BİGG" çağrısı

İstanbul Teknokent Entertech'ten "BİGG" çağrısı

TÜBİTAK uygulayıcı kuruluşlarından İÜ'nün Teknokenti Entertech, Bireysel Genç Girişim programının 2017'deki ikinci çağrısı için ön başvuruları almaya başladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) uygulayıcı kuruluşlarından İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) Teknokenti Entertech, Bireysel Genç Girişim (BİGG) programının 2017'deki ikinci çağrısı için ön başvuruları alıyor.

Entertech'ten yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK, 2015'ten itibaren BİGG programını başlattı. Daha önce genç girişimcilerin "1512" olarak bildiği programla isim ve içerik değişikliği ile yeniden kurgulandı. BİGG, Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişimini hızlandıracak şekilde, TÜBİTAK’la birlikte başka kuruluşları da bünyesinde topladı.

BİGG uygulayıcıları olan kuruluşlar girişimcilere birçok ilde iş rehberliği, girişim kampları, eğitimler, ön kuluçkalık gibi hizmetler sağlıyor. İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştiren girişimci adayları, hazırlayıp ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvurarak, 150 bin liraya kadar olan hibe destekten yararlanabiliyor.

TÜBİTAK’ın da uygulayıcı kuruluşlarından İstanbul Teknokent Entertech ön başvuruları toplamaya başladı. Teknolojik ve yenilikçi iş fikri olan girişimciler, BİGG programı hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için "bigg.inventist.gen.tr" internet adresini ziyaret edebilecekler.

- İki aşamalı eleme sistemi

İnternet sitesi üzerinden toplanan iş fikirleri iki aşamalı bir eleme sistemine tabi tutulacak. İstanbul Teknokent Entertech, iş fikirlerini teknolojik düzeyi ve yenilikçi yönü, iş fikrinin uygulanabilirliği, taşıdığı ticari değer, rekabetçi düzeyi, ekibin nitelikleri ve iş fikrine uygunluğu gibi yönleri göz önünde bulundurarak değerlendirecek.

Değerlendirmeyi geçen iş fikirleri İstanbul Teknoknet Entertech’in eğitim ve mentorluk programına dahil olacak. Programı tamamlayarak iş fikirlerinin geliştiren girişimci adayları, ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvuracak. Böylelikle 150 bin liraya kadar hibe destekten yararlanabilme fırsatına kavuşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :