İstanbul Medya Akademisi Sertifika Töreni

İstanbul Medya Akademisi Sertifika Töreni

Akademinin ilk mezunları, düzenlenen törende sertifikalarını aldı

İSTANBUL (AA) - Medya alanında teknik ve kreatif eğitimler düzenlemek amacıyla kurulan İstanbul Medya Akademisi'nden geçen sezon mezun olan öğrenciler, törenle sertifikalarını aldı.

The Ottoman Palace Otel'de düzenlenen ve müzik dinletisiyle başlayan törende, akademinin ilk yılına ait görsellerin yer aldığı sinevizyon gösterildi. 

Sertifika dağıtımı öncesi konuşan İstanbul Medya Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, sertifika törenini geç düzenlediklerini bunun da Milli Eğitim Bakanlığı açısından bazı prosedürlerin tamamlanmasını beklemelerinden kaynaklandığını söyledi.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin bir araya geldiği böyle bir etkinliği düzenlemekten mutlu olduklarını dile getiren Şanlıer, sertifikaların sadece sembolik olduğunu, öğrencilerden sektörden ses getirmelerini beklediklerini vurguladı.

Şanlıer, henüz ilk yıllarını tamamlamalarına rağmen bazı medya kuruluşlarından kendilerine "çalışan" talebi geldiğini kaydederek, "Bu kadar kısa bir sürede bu kadar talep görüyor olmanız mutluluk verici. İlerleyen dönemlerde sizden 'Akademinin ilk mezunlarından' diye bahsedilecek" diye konuştu. 

Akademinin eğitmen kadrosunda bulunan Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı da Ortadoğu ve Arap dünyasının gözünün Türk sinemasında olduğunu belirterek, akademiden mezun olan ve olacak kişilerin bu coğrafyanın ilgisini çekecek dizilere imza atacağını anlattı. 

Kışlakçı, "Türkiye'de böyle bir akademi olması muhteşem" dedi.

Konuşmaların ardından akademinin ilk mezunları, tek tek sahneye çağrılarak sertifikaları verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı