İsrail'in Türkiye'ye büyükelçi ataması

İsrail'in Türkiye'ye büyükelçi ataması

İsrail Dışişleri Bakanlığı Atama Komisyonunun Türkiye'ye büyükelçi atama kararını onaylamasının ardından, atama sürecinin her iki tarafta da ivedilikle sonuçlandırılmasının beklendiği bildirildi

ANKARA (AA) - İsrail'in Türkiye'ye büyükelçi atamasına ilişkin olarak, Atama Komisyonu kararının onaylanmasını müteakiben karşılıklı olarak agreman talebinde bulunulması ve atama sürecinin her iki tarafta da ivedilikle sonuçlandırılmasının beklendiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, İsrail Dışişleri Bakanlığı Atama Komisyonunun Türkiye'ye atanacak büyükelçinin belirlenmesine ilişkin süreci başlattığının anlaşıldığını ifade etti.

Kaynaklar, Atama Komisyonu kararının onaylanmasını müteakiben karşılıklı olarak agreman talebinde bulunulması ve atama sürecinin her iki tarafta da ivedilikle sonuçlandırılmasının beklendiğini kaydetti⁠⁠⁠⁠.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eitan Naeh'ın Ankara'ya büyükelçi olarak atandığını söylemişti.

Türkiye ile İsrail arasında 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından, ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik temmuz ayının sonunda anlaşma imzalanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :