İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının protesto edilmesi

Bağcılar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Gazze'de yüzlerce insanı katleden İsrail'i ve yaşananlara sesini çıkarmayan ülkeleri kınadı

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Gazze'de yüzlerce insanı katleden İsrail'i ve yaşananlara sesini çıkarmayan ülkeleri kınadı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, dernek ve federasyonların hazırladığı kınama metnini, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı'nda okudu.

Turan, saldırıların her geçen gün Filistin halkına ölüm ve sefalet getirdiğini vurgulayarak, "Mübarek ramazan ayında, işgalci siyonist İsrail terör devletinin Gazze Şeridi'ne yönelik insanlık dışı saldırılarını ve katliamını şiddetle kınıyor, zalim saldırganı ve olup bitenleri görmezden gelen bütün uluslararası kuruluşları lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yerlerinden, yurtlarından edilerek Gazze Şeridi'ne sığınan ve zaten hayatlarını zor şartlar altında idame ettirmek mecburiyetinde kalan Gazze'lilere yönelik bu saldırıların, hak hukuk tanımaz siyonist rejimin ne olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Turan, şöyle konuştu:

"Karadan, havadan ve denizden Siyonist İsrail rejimi tarafından ağır bombardıman altında tutulan Gazze'de can kaybı, yaralı sayısı ve maddi kayıpların gittikçe yükselmesi, hepimiz için derin bir üzüntü kaynağıdır. Kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmeleri, tüm insanlığı yaralayan, kabul edilemez ve affedilemez bir insanlık suçudur. Yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine aldırmayıp, Gazze halkının kendini müdafaa sadedinde gösterdiği çabaları bile 'kabul edilemez' bulan sözde uluslararası kuruluşlar ve sözüm ona devletler, 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlar' olduklarını bir kez daha göstermişlerdir."

Turan, Gazze olaylarına yaklaşımından ötürü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk hükümetini desteklediklerini de vurguladı. 

İstanbul'un dört bir tarafında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, İsrail'i ve destekçisi olan küresel sermayeyi boykot ettiğini aktaran Turan, satın alınan ürünlerin Filistinli çocuklara bomba olarak dönmesini istemediklerini dile getirdi.

Turan, maddi manevi bütün imkanlar ve dualarla Gazzeli kardeşlerinin yanında olduklarını bildirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da iftar yapmak için ezan sesini beklediklerini belirterek, "Oysa Gazze'deki kardeşlerimiz şehadeti  bekliyor. Allah, bu zalimleri ıslah eylesin. Islah olmuyorlarsa kahreylesin" dedi.

STK'lara, sergiledikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Çağırıcı, siyonizme destek veren firmaların ürünlerini kullanmayacaklarını söyledi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de dernek ve federasyon yetkililerine teşekkür ederek, "Hem devlet hem millet olarak bu konuya hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

Etkinlik sonunda İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Gazzeliler için dua etti. 

Çok sayıda katılımcının bulunduğu etkinlikte öğrencilerin taşıdığı "Gazzeli çocuklar kimsesiz değildir" ve "Katil devlet İsrail" yazılı dövizler dikkati çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı