İsrail'in Gazze'ye saldırıları

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

Fas Parlamentosunda Gazze gündemiyle özel oturum düzenledi

RABAT (AA) - Fas Parlamentosunda Gazze gündemiyle yapılan özel oturumda, İsrail'in bölgede yüzlerce sivilin ölümüne ve büyük yıkıma yol açan saldırıları kınanarak, uluslararası topluma, saldırıların sona erdirilmesi için derhal harekete geçme çağrısı yapıldı. 

Parlamentonun iki kanadı Temcilciler Meclisi ve Danışmanlar Meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen Gazze gündemli özel oturumda, hükümeti oluşturan koalisyon partileri ile muhalefetin yanı sıra Danışmanlar Meclisi'ndeki bütün grupların temsilcileri de hazır bulundu. Toplantıda İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği ağır bombardıman kınandı, kuşatma altındaki Gazze halkına yönelik destek mesajları verildi.

- Filistinli gruplara birlik çağrısı 

Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, İsrail'in Gazze'yi hedef alan "kirli ve orantısız saldırılarının" durdurulması için uluslararası camianın harekete geçmesi gerektiği belirtildi. İsrail güçlerinin Gazze'deki masum halka yönelik soykırım suçu işlediği vurgulanan açıklamada, bölgeye uygulanan ambargonun da derhal kaldırılması talep edildi. 

İsrail'in Gazze'yi hedef alan "vahşi" saldırılarının, Fetih ile Hamas arasında mutabakat sağlanmasından kısa bir süre gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, bu ülkenin saldırıları karşısında bütün Filistinli gruplara saflarını birleştirmeleri ve halkın beklentileri doğrultusunda tek vücut olmaları çağrısında da bulunuldu.

Oturumda koalisyonun büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi adına yapılan konuşmalarda, gelinen aşamada İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik adımların yasal düzenlemeyle suç haline getirilmesi konusunun aciliyet kazandığı belirtildi. 

İsrail'in Gazze'yi hedef alan aralıksız saldırıları, pazar günü başkent Rabat'ta on binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösteriyle protesto edilmiş ve Gazze halkına yönelik destek mesajları verilmişti.

Fas Dışişleri Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları "kabul edilemez" olarak nitelendirilmiş ve uluslararası topluma, sorumluluk üstlenerek derhal harekete geçmesi çağrısı yapılmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı