İsrail'in Gazze'ye Özgürlük Filosu'na müdahalesi

İsrail'in Gazze'ye Özgürlük Filosu'na müdahalesi

"Rumbo a Gaza" adlı sivil toplum örgütünün çağrısıyla İspanya Dışişleri Bakanlığının Madrid'deki binası önünde toplanan kalabalık İsrail'i protesto etti- İsrail'in müdahale ettiği gemide bulunan Avrupalı parlamenter Ana Miranda: - "İsrail bizi korkutamaz.

İsrail'in Gazze'ye 3. Özgürlük Filosu'na müdahalesi İspanya Dışişleri Bakanlığının başkent Madrid'deki merkez binası önünde protesto edildi.

"Rumbo a Gaza" adlı sivil toplum örgütü tarafından organize edilen eyleme İsrail'in müdahale ettiği "Marianne" adlı gemide bulunan ve İsrail tarafından alıkonulduktan sonra sabah Madrid'e gönderilen Galisya Milliyetçi Bloğu partisinden Avrupa parlamenteri Ana Miranda da katıldı.

Miranda, İsrail'in müdahalesi sırasında yaşananları eyleme katılan İspanyollara anlatırken, "İsrail bizi korkutamaz. Gazze'ye bir kez daha gideceğiz" dedi.

İsrail'in müdahalesinin "tam bir korsan saldırısı" olduğunu vurgulayan Miranda, bu olayı karşılıksız bırakmayacakları ve İsrail'i Uluslararası Ceza Mahkemesine şikayet ederek, haklarını arayacaklarını söyledi.

Bu arada Rumbo a Gaza adlı örgütün yetkilleri de İsrail'in bu müdahalesini önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığı gerekçesiyle İspanyol hükümetini ve Dışişleri Bakanlığını "yetersiz kalmakla" eleştirdi.

Filistin bayraklarının sallanıp, İsrail'in protesto edildiği eylem yaklaşık 1 saat sonra sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı