İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

İsrail'in Gazze saldırılarının protesto edilmesi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan’da bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri oruçlarını su ve simitle açarak İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etti.İftar saatinde Cumhuriyet...

ERZİNCAN (AA) - Erzincan’da bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri oruçlarını su ve simitle açarak İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları protesto etti.

İftar saatinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, oruçlarını su, hurma ve simitle açtı. AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla dünyada ezilen Müslümanların sesi ve nefesi olmak için tepkilerini ortaya koyduklarını söyledi.

Çakır şunları kaydetti:

"Mübarek ramazan günü iftar vaktinde burada simit ve suyla oruçlarımızı açarak onları hatırlamak, dua etmek ve destek olmak için toplandık. Duyarlılıklarından dolayı buraya gelen hemşerilerimize teşekkür ediyorum."

Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız ise Gazze ve Suriye'de yaşanan zulmü kınadı. Dünyanın dört bir yanındaki mazlum Müslümanların yanında olmak, onların dertlerini paylaşmak, halleriyle hemhal olmak istediklerini söyleyen Yıldız, "Kendimizi onların yerine koyabilmek için burada toplandık. Su ve simitle orucumuzu açıyoruz, inanıyorum ki Gazze, Suriye ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz bu su ve simidi de bulamıyorlar” dedi.

Gruptakiler akşam namazını kılarak dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı