İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

Ekim 2015'ten bu yana 100 Filistinli kadın İsrail güçlerince gözaltına alındı

RAMALLAH (AA) - İsrail makamlarının, geçen ekim ayından bu yana 100 Filistinli kadını gözaltına aldığı belirtildi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti Araştırma ve Belgeleme Birim Başkanı Abdunnasır Feravne yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Ekim 2015'te başlayan olaylarda daha çok Filistinli kadınları hedef aldığını ifade etti.

Filistinli 100 kadının İsrail güçlerince gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Filistinli kadınların hedef alınmasından büyük endişe duyuyorum. İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın tutukluların sayısı son 5 yıla oranla dikkat çekici bir şekilde arttı. Bu kadınlar, fiziksel tacize ve acımasız suçlara maruz kalıyor" denildi.

Açıklamada, İntifada'nın başladığı ekim ayında 38, kasımda 29, aralıkta 25, ocakta ise 8 Filistinli kadının İsrail güçlerince gözaltına alındığı bilgisi verilirken, "Bu rakamlar büyük acılar taşıyor. Arkasında acı ve zor hikayeler barındırıyor. Bu kadınların hepsi tutuklu oldukları sürede ve sonrasında tacize, işkenceye, aşağılamaya, kötü muameleye maruz kalıyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca yaralı ya da çocuk yaşta 55 Filistinli kadının da İsrail hapishanelerinde tutuklu olduğu belirtildi. Bu kişilerden en küçüğünün 14 yaşındaki Keriman Suveydan, en uzun süredir tutuklu bulunan kişinin ise 2002'den bu yana hapiste olan Lina Carbuni olduğu ifade edildi.

Filistin Kızılayından dün yapılan açıklamada da ekim ayının başından bu yana İsrail güçlerinin saldırılarında Kudüs'te 37, Batı Şeria'da 108, Gazze'de 25, İsrailli Araplardan 2 kişi olmak üzere 172 Filistinlinin öldüğü 15 bin 645 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler