İsrail'e termal içlik gönderme iddiaları dezenformasyon çıktı

İsrail'e termal içlik gönderme iddiaları dezenformasyon çıktı

İsrail askerlerinin Türk malı termal içliklerle ilgili sosyal medya paylaşımları, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Görüntülerin eski ve manipülatif olduğu ortaya çıktı.

İsrail askerlerinin sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları Türk malı termal içliklere dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada dolaşan görüntülerin gerçek olmadığı ve manipülasyon amaçlı kullanıldığı belirtildi.

Made in Türkiye hatırlatması

İşgalci askerlerin İbranice paylaştığı videoda, Türkiye'den İsrail ordusuna termal içliklerin gönderildiği iddia ediliyordu. Ancak iletişim otoriteleri tarafından yapılan değerlendirmeye göre, söz konusu görüntülerin güncel olmadığı ve üzerinde "Made in Turkey" ibaresi bulunan kıyafetlerin 2019 yılına ait olduğu tespit edildi.

Ayrıca, 4 Aralık 2021 tarihinden itibaren, Türkiye'den ihraç edilen malların üzerine "Made in Türkiye" ibaresi eklenmesinin zorunlu hale geldiği hatırlatıldı ve iddianın doğruluğu çürütüldü.

dezenformasyon.jpg

47 Türk askeri öldü iddiaları da yalan

Açıklamada, aynı zamanda PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri birliğini orta menzilli füze ile vurduğu ve 47 Türk askerinin hayatını kaybettiği iddiasının da gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Görüntülerin 2019'a ait olduğu ve Pençe Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kullanılan mağara ve sığınakların imhasına ait olduğu belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşlara terör örgütlerinin manipülasyonlarına itibar etmemeleri çağrısında bulunarak, gerçek dışı paylaşımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.