İsrail Savunma Bakanı Yalon'un istifası

İsrail Savunma Bakanı Yalon'un istifası

Yalon’dan boşalan milletvekilliği koltuğuna Haham Glick getirildi

KUDÜS (AA) - İsrail'de Savunma Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa eden Moşe Yalon’dan boşalan milletvekilliği koltuğuna Haham Yehuda Glick’in getirildiği bildirildi.

İsrail devlet radyosunda yer alan habere göre, İsrail meclisi Knesset’te Yalon’dan boşalan milletvekili koltuğuna Haham Glick getirildi.

Öte yandan, Yüksek İslami Konseyi Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi İkrime Sabri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Glick’in milletvekili yapılmasını, “Milletvekili olması, dokunulmazlığa kavuşması ve bunu Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemek amacıyla kullanması anlamına geliyor. Bu, durumu kışkırtarak daha da karmaşık hale getirecek.” sözleriyle değerlendirdi.

Bakanlık görevinden ve Knesset'teki üyeliğinden bu sabah istifa ettiğini duyuran Yalon, "Başbakan Binyamin Netanyahu'yu tavırları, son gelişmeler ve ona karşı duyduğum güven eksikliği nedeniyle hükümet ve Knesset'teki görevimden istifa ettiğim ve siyasete ara verme kararı aldığıma dair bilgilendirdim." ifadelerini kullanmıştı.

-Haham Yehuda Glick kimdir?

Aksa’ya yaptığı baskınlarla bilinen Glick, 1965’te Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) dünyaya geldi.

Mescid-i Aksa'ya (Süleyman) Heykeli’nin dikilmesinin hararetli savunucularından Glick, Batı Şeria’nın El-Halil kentinin güneyinde yer alan Otniel Yahudi yerleşim biriminde oturuyor.

Yahudilerin İsrail’e göç etmesini 1990’dan beri teşvik eden Glick, 1996’da Göç ve Göçmenleri Kabul Bakanlığında sözcü, 2002’de bakanlığın Askalan ofisinde ve 2005’te Heykel Enstitüsü’nde müdür olarak görev yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :