İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

İsrail hapishanelerindeki 2 Filistinli tutuklunun sağlık durumunun kritik olduğu bildirildi

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerinde biri 61, diğeri 45 gündür açlık grevinde olan 2 Filistinli tutuklunun sağlık durumlarının kritik olduğu bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti avukatlarından Halid Mehacine, Wolfson Hastanesi'nde yatan tutukluları ziyaretinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, 61 gündür açlık grevinde olan 25 yaşındaki Muhammed el-Bülbül'ün yoğun bakımda olduğunu, takviye besin almayı ve sağlık kontrolünden geçmeyi reddettiğini, sadece su içtiğini belirtti.

Mehacine, 45 gündür açlık grevini sürdüren 20 yaşındaki Malik el-Kadı'nın de vücudunun her yerinde ağrılar olduğunu ve takviye besin almayı reddettiğini, 4 gün önce de bir gardiyan tarafından darp edildiğini dile getirdi.

Beytüllahimli Bülbül 9 Haziran'da ve Kadi 22 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler