İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinliler

İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinliler

Hapishanede 12 gündür açlık grevindeki Filistinli bir tutuklu, varılan anlaşma gereği grevi sonlandırdı

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanesindeki Filistinli bir tutuklunun, 12 gündür sürdürdüğü açlık grevini varılan anlaşma gereği sonlandırdığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, Raid Matır (47) isimli Filistinlinin, İsrail hapishane yetkilileriyle varılan ve 15 Nisan'da serbest bırakılmasını öngören anlaşma doğrultusunda 12 gündür devam ettiği açlık grevine son verdiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca idari tutukluluğu protesto için açlık grevine başlayan diğer tutukluların grevlerine devam ettiği aktarıldı.

Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Kalandiye Mülteci Kampı'ndaki evinden 12 Nisan 2016'da gözaltına alınan Raid Matır, "herhangi bir suçlama isnat edilmeden hakkında idari tutukluk cezası verilmesi"ni protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler