İsrail Gazze'nin suyunu kesti bakın sonra ne oldu

Hamas Saldırılarına Tepki Olarak İsrail, Gazze'ye Su ve Elektrik Akışını Durdurdu. Savaşta yapılmaması gereken bir harekete imza atan İsrail'e çok derin bir cevap geldi.

İsrail'in Gazze'deki Su ve Elektrik Kesintileri Krizi Alevlendirdi

Gazze Şeridi'ndeki gerginlik artarken, İsrail, Hamas'ın roket saldırılarına karşılık olarak Gazze'ye su ve elektrik akışını keserek krizi derinleştirdi. İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, Gazze'ye giden su borularındaki su akışının durdurulduğunu açıkladı. Ayrıca, Gazze'ye sağlanan elektrik de kesilmişti.

Gazze'de 2 Milyon Kişinin Suyu Kesildi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'ne tam bir abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını belirtti. Bu adımların ardından Gazze'de yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinli, su ve elektrik krizi ile karşı karşıya kaldı.

gazze-yagmur.jpg

Bu Savaşta Kararları Kim Veriyor?

Suların kesilmesinin ardından Gazze'de yoğun bir şekilde gökgürültülü sağanak yağış başladı, bu da insanların daha fazla zorlukla baş etmelerine neden oldu. İsrail'in Gazze'ye su tedarikini kesmesinin hemen ardından yaşanan yağış, insani krizi daha da derinleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.