İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrika turu

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrika turu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt:- "Netanyahu Arap topraklarına komşu 4 Afrika ülkesini ziyaretiyle İsrail'in, Arap topraklarını işgale devam etmesi ve ırkçı uygulamaları nedeniyle maruz kaldığı uluslararası izolasyonu aşmaya çalışıyor"

KAHİRE (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Afrika turuyla uluslararası arenadaki yalnızlığını kırmak istediğini belirtti.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın haberine göre, Ebu Gayt yaptığı basın açıklamasında, Afrika Birliği'nin ilkesel duruşunun uluslararası platformlarda Filistin davasını desteklemek olduğunu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın tüm Afrika Birliği zirvelerinin daimi misafiri konumunda bulunduğunu kaydetti.

İsrail'in kendini diğer ülkelerin güvenlik ve kalkınmasına katkı sağlayabilirmiş gibi gösterdiğini vurgulayan Ebu Gayt, "Netanyahu Arap topraklarına komşu 4 Afrika ülkesini ziyaretiyle İsrail'in, Arap topraklarını işgale devam etmesi ve ırkçı uygulamaları nedeniyle maruz kaldığı uluslararası izolasyonu aşmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Afrika ülkelerinin hürriyetlerini tekrar kazanmak için mücadele ettiğini, işgal ve sömürünün ne demek olduğunu tamamıyla idrak ettiklerini, Netanyahu'nun turunun kapsadığı ülkelerin Filistin'e olan geniş ve tarihi desteklerinin azalmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Ebu Gayt, bu ziyaretin, Arap ve Afrika ülkeleri arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini vurguladı.

Netanyahu, pazartesi Uganda ile başlayan Afrika turu kapsamında Kenya, ardından Ruanda'yı ziyaret etti. İsrail heyetinin son olarak Etiyopya'yı ziyaret etmesi bekleniyor. Netanyahu'nun beraberinde 50 İsrail şirketinden 80 iş adamıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerle söz konusu ülkeler ve buradaki şirketlerle ticari ilişkiler oluşturmayı hedeflediği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler