İspanya'da sosyal yardım projelerine destek

İspanya'da sosyal yardım projelerine destek

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'un eşi Meltem Önhon'un başkanlığını yaptığı "İspanya'daki Uluslararası Diplomatlar Derneği", İspanya'daki iki sosyal projeye finansman desteği sağlayan gala düzenledi

MADRİD (AA) - Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'un eşi Meltem Önhon'un başkanlığını yaptığı "İspanya'daki Uluslararası Diplomatlar Derneği", İspanya'daki iki sosyal projeye finansman desteği sağlayan gala gerçekleştirdi.

Madrid'deki bir otelde düzenlenen geceye, İspanya'daki görevli diplomatlar ve eşlerinin yanı sıra çok sayıda iş adamı ve Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai'nin de aralarında bulunduğu 300'den fazla davetli katıldı.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'un eşi Meltem Önhon, onursal başkanlığını İspanya Kraliçesi Sofia'nın yaptığı "İspanya Uluslararası Diplomatlar Derneği"nin 1,5 yıldır başkanlığını yürütüyor.

Meltem Önhon, gecede yaptığı konuşmada, kermes ve bazı kültürel aktiviteler organize ederek İspanya'da ihtiyacı olan sosyal kuruluşlara yardım sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sosyal projelerde Kraliçe Sofia Vakfı ile hareket ettiklerini kaydeden Önhon, bu yılki yardımın Alzheimer Merkezi'ndeki "Beyin Bankası" ile beyin felciyle ilgili çalışmalar yapan "Bobath Vakfı"nın genç hastaları iş hayatına hazırlama projesine yapılacağını duyurdu.

"Bizim desteğimiz sadece Türkçede söylendiği gibi çorbaya bir tutam tuz atmaktır" diyen Önhon, galanın organize edilmesinde sponsorluk desteği verenlere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :