İsminin Babacan'la anılmasını istemediğini duyurmuştu! Baran'dan şimdi de Abdullah Gül açıklaması

İsminin Babacan'la anılmasını istemediğini duyurmuştu! Baran'dan şimdi de Abdullah Gül açıklaması

Ali Babacan’a tepkisiyle gündeme gelen Avukat Baran, vekilliğini yürüttüğü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le temel değerlerin uyuşmaması sebebi ile hukuki ilişkisini de istifa ederek sonlandırdığını duyurdu

Ali Babacan’ın Boğaziçi üniversitesinde yaşanan olayları desteklemesine sosyal medya hesabından gösterdiği sert tepkiyle gündeme gelen Avukat Latif Cem Baran'dan Abdullah Gül açıklaması. Baran vekilliğini yürüttüğü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le temel değerlerin uyuşmaması sebebi ile hukuki ilişkisini de istifa ettiğini açıkladı.

Avukat Latif Cem Baran twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasi süreçler ve yaşadıklarımız bir “duruş” sergilemeyi gerektiriyor. Temel değerlerimle örtüşmeyen farklılıklar sebebiyle, #abdullahgül ile siyasal ilişkimi ve de kâğıt üzerindeki hukuki vekalet ilişkisini, istifa ile sonlandırdım. Kamuoyunun bilgisine sunarım”  ifadelerini kullandı. 

Ali Babacan'a sert tepki göstermişti

Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu belirten Baran, isminin birlikte anılmasından rahatsız olduğunu ifade ederek sosyal medya hesabından Ali Babacanın yayınladığı mesaja tepki gösteren Baran, ”Senin bu sahte duruşlarını gördüğümüz için yanımızda değilsin, olamazsın” demişti.

Baran önceki gün açıklamasında, “Kendi siyasi çıkarları için maksadını aşmış bu gösterilerin savunulması vicdanen ve siyaseten doğru değildir. Bu sahte duruşları ve kendi siyasi çıkarları uğruna toplumsal değerleri hiçe sayan politikalarını çok daha önceleri gördüğüm için ismimin DEVA Partisi ile anılmasını istemedim. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün bir kez daha görüyoruz” demişti. Bugün ise Siyasi süreçler ve yaşadıklarımız bir “duruş” sergilemeyi gerektiriyor. Temel değerlerimle örtüşmeyen farklılıklar sebebiyle diyerek Abdullah Gül’ün avukatlığından istifa ettiğini duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.