İŞKUR, Kayseri'nin iş gücü piyasasını analiz ediyor

İŞKUR, Kayseri'nin iş gücü piyasasını analiz ediyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü kent genelindeki iş gücü piyasasını analiz ediyor.İŞKUR'dan yapılan yazılı...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü kent genelindeki iş gücü piyasasını analiz ediyor.

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞKUR yetkilileri, kentteki bin 787 iş yerini ziyaret ederek bir rapor hazırladı.

Raporda piyasanın önde gelen faaliyetleri imalat, toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörü olarak belirlenirken, 20'den fazla istihdamlı iş yerlerinin yüzde 14’ünde bin 67 kişilik açık iş olduğu tespit edildi.

Rapora göre, açık işi en çok olan iş yerleri 778 açık iş sayısıyla imalat sektörü ve 138 açık iş sayısı ile toptan ve perakende ticaret sektörü.

İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler mobilya döşeme işçisi, satış danışmanı-uzmanı ve yatak imalat işçisi.

İşverenler işe alırken yeterli mesleki teknik bilgi ve tecrübe, fiziki ve bedensel yeterlilik ile takım çalışmasına uyum sağlama gibi özellikler arıyor. Açık işlere en çok İŞKUR ve akraba, eş, dost ile eleman alınıyor.

En çok mobilya döşeme işçisi, argon kaynakçısı (tığ kaynakçısı), satış danışmanı-uzmanı, seramik imal işçisi, terzi, kaynakçı (oksijen ve elektrik), makine bakımcı, mobilyacı, pres tezgahı operatörü (kesim) ve fırıncı ustasının temininde zorluk yaşanıyor.

Raporda 5 bin 170 kişilik istihdam artışı beklendiği, işverenlerin 2020 yılı nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 4,7 oranında artmasını öngördükleri belirtildi.

Beden işçisi (inşaat), metal mamuller montaj işçisi, paketleme işçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, şoför (yolcu taşıma), parke ve bordür taşı imal işçisi ile çelik kaynakçısı mesleklerinde istihdam azalışı beklendiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler