İskenderun Limanı'ndaki yangını İBB mi söndürdü? Hatay Havalimanını kim onarıyor? Fuat Oktay: Yazıklar olsun!

İskenderun Limanı'ndaki yangını İBB mi söndürdü? Hatay Havalimanını kim onarıyor? Fuat Oktay: Yazıklar olsun!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İskenderun Limanı'nda Konya dahil çok sayıda şehirden belediye ekiplerinin yangın söndürme çalışmasına katkıda bulunduğunu belirterek, “Devletin yapamadığını belediye yapabilir mi? İddialar yalan. Yazıklar olsun” dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi'nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fuat Oktay, İskenderun Limanı'nda Konya dahil çok sayıda şehirden belediye ekiplerinin yangın söndürme çalışmasına katkıda bulunduğunu, Hatay Havalimanı'nda ise çalışmaların zaten başladığını belirterek, “Devletin yapamadığını belediye yapabilir mi? İddialar yalan” dedi. Oktay, drone ile çekim yaparak yangını İBB söndürmüş gibi servis edilmesini ise "Yazıklar olsun" diyerek yorumladı.

"SİZ KİMSİNİZ? NE OLDUĞUNUZU SANIYORSUNUZ?"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem üzerinden siyaset yapmasına ağır sözlerle tepki gösterdi. Oktay, "Afetzedeler üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun. 'Yardımlar kabul görmüyor', 'İskenderun'da bizim belediyemiz yangını söndürdü, havalimanını onardı' gibi iddialar var. Siz kimsiniz ya? Siz kimsiniz? Ne olduğunuzu sanıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Deprem bölgesinde 5 bin 531 araç ve iş makinesiyle çalışıyor. Sahada toplam görevli sayısı 103 bin 800. 10 ilimizde barınma için 1 milyon 60 bin kapasite oluşturuldu'' dedi.

Oktay, "Refakatsız çocuklar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımız bizim için kıymetlilerimiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamalarından satır başları:

Atom bombası sayısındaki bir afeti yaşıyoruz. Afet bölgesindeki vatandaşlarımız için seferber olmuş durumdayız. Sahada artçı depremlerin sayısının 790 olduğunu görüyoruz. Arama kurtarma faaliyetleri noktasında hem içeriden hem dışarıdan katkı vermeye devam ediyoruz. Vinç en büyük ihtiyaçlardan biri şuan itibariyle 900'ü geçmiş durumda. Şuanda odaklandığımız iller Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş. Diğer illerimizden kaydırma yapıyoruz. Barınma hizmetlerine baktığımızda afet bölgeleri dışında 1 milyon 60 bin kadar kapasite oluşturduk. Hatay Havalimanı'nda onarım çalışmaları devam ediyor. 66 ülkeden gelen 5 bin 309 arama kurtarma ekipleri sahada. Deprem bölgesinde 5 bin 531 araç ve iş makinesiyle çalışıyor.

"KAPALI YOLUMUZ YOK"

Beslenme çerçevesinde köylere de ulaşmaya çalışıyoruz artık. Ulaşılamayan yerler olursa helikopterlerle de destek vermeye başladık. Kapalı yolumuz yok. Havalimanı ile ilgili çirkin bir şekilde siyasi çıkar elde etmek amacıyla yapan şeyler vardı. Hatay havaalanında çalışmalar devam ediyor. Doğalgaz konusunda ana iletim hatlarıyla alakalı sorunu çözmüş durumdayız. Tüm afet bölgesine kontrolü bir şekilde doğal gaz vermeye başlayacağız.

"DOĞAL GAZ VERMEYE BAŞLIYORUZ"

Doğalgaz ana iletim hatlarında sorunları çözmeye devam ediyoruz. 9 ana hattaki tüm arızaların bakımı tamamlandı. Tüm afet bölgesine kontrollü bir şekilde doğalgaz vermeye başlıyoruz. Haberleşmedeki sıkıntılar sabaha kadar çözülecek. Akaryakıt konusunda herhangi bir sorunumuz kalmadı. Refakatsiz çocuklar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımız bizim için kıymetlilerimiz.

"YAZIKLAR OLSUN"

Gecemizi gündüzümüzü burada geçirmemize rağmen bizimle görüşmek isteyen herkese kapımızı açtık. Tüm bilgileri paylaştık. Ama bu ayrılanların buradan ayrıldıktan sonra ertesi gün çıkıp da bu kadar insanın 100 bin 300 kişinin alın teri üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun. "İş makineleri yolda bekletilmekte, içeri alınmamakta" diye yoğun kirli bilgi kirliliği yapılmakta. Son derece seviyesizce meydan okumalar yapılıyor. Biz burada birlik beraberlik mesajı verdikçe gidip çok basitçe iddialarla siyaset yapmak kadar çirkince bir olay olamaz. Siz kimsiniz ya? Siz kim olduğunuzu zannediyorsunuz? Siz devletin yapamadığını mı yapacaksınız? Belediyeden gelen araç havalimanı mı yapacak? Bu kadar mı acizsiniz?

"BİR ZİHNİYET BU KADAR UCUZLAYAMAZ"

Bir insan, bir zihniyet bu kadar ucuzlayamaz. Hem de böyle bir afette. Biz bütün samimiyetimizle sizinle tüm bilgileri paylaştık. Samimi bir ortamda paylaştık. Bu tür açıklamalar, ülkede seçim olabilir ama bu dönem seçim ve siyaset dönemi değildir. Şu dönem birlik beraberlik dönemidir. Afetzedelerimize ulaşma dönemidir. Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde en güçlü olduğumuz alan bu. Hep birlikte bunun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Eksikler olacak, olmaması mümkün mü arkadaşlar? Binlerce enkazın olduğu yerden bahsediyorsunuz ve biz müdahale ediyoruz. Gece 04:17'de istişare etmeye başladık. Bunun üzerinden siyaset yapılmaz ki! Ben bunları şiddetle kınıyorum. Çok çirkin yaklaşımlar. Ümit ediyorum ki bugün itibariyle bunlar son bulur.

'Yardımlar kabul görmüyor', 'İskenderun'da bizim belediyemiz yangını söndürdü, havalimanını onardı' gibi iddialar var. Siz kimsiniz ya? Siz kimsiniz? Ne olduğunuzu sanıyorsunuz? 85 milyondan farklı biri misiniz? Bu devletten farklı biri misiniz? Bütün devletin yapamadığını bir tane belediyeden gelen bir tane araç mı yapacak? Bu kadar mısınız? Biz bunları Adana'da da gördük. Bir tane çadırı 'Hastane kurduk' diye sundular. Siz kimsiniz havalimanındaki çalışmaları yapacaksınız? Hangi havalimanını yapmışsınız? Ulaştırma Bakanımız olayın içerisinde. Tüm kurum kuruluşlar özel sektör her türlü imkanlar AFAD koordinasyonunda afetzedenin hizmetindedir. OHAL ilan ediyoruz, hızlı hareket etmek zorundayız. Tüm araçları alıyoruz, koordinasyonunu yapıyoruz. Her şeyi afet bölgesine getirip orada planlama yapacak halimiz yok. DHMİ başlatıyor bu çalışmayı. Aralarında özellikle belirtiyorum. ABB araçlarının da olduğu iş makinaları moloz toplama işlemi için yönlendiriliyor. Yazık günah. Birkaç araçla moloz toplayıp hadi buyurun Hatay Havalimanını biz yapıyoruz. Yazıklar olsun size söyleyecek bir şey bulamıyorum. İskenderun Limanı'nda bir yangın var. Yanıcı maddeler olduğu için şiddetleniyor. Deniz Kuvvetlerimiz dahil deniz araçlarıyla ve diğer ilgililer tarafından karadan müdahale ediliyor. Bunlardan sadece 1 tanesi İBB'nin. Bunu davet eden oraya alan da biziz. 40 araçla müdahale edilen yangın bu. Yarısından fazlası Adana Orman Müdürlüğü'ne ait. Orada aracın drone ile fotoğrafını çekip biz yangını söndürdük, yine meydan okuma. Bir zihniyet bu kadar ucuzlayamaz. Olumlu olumsuz her şeyi paylaştık. Sonra çıkıp bu tür açıklamalar... Şu dönem siyaset ve seçim dönemi değildir. Eksiklikler yok mu olacak, olmaması mümkün mü? 04.17'de afet olmuştur, akabinde biz buradaydık. Bunun üzerinden siyaset yapılmaz. Siyasi çıkar elde etmeye çalışırsanız milletimiz bunun bedelini ödetir size. Olayı kendi mecrasından çıkarıp başka boyutlarda olay tetiklemeye çalışanlar olursa gereğini yapacağız.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekiplerinin kullanılamaz hale gelen Hatay Havalimanı’nın pistini onardığı, İBB ekiplerinin ise İskenderun Limanı'nda çıkan yangını kontrol altına aldığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “11 mobil iletişim aracımız güçlü uydu bağlantı kapasitesi ile Hatay’da iletişimi daha sağlıklı hale getirecek. Ekiplerimiz artık Hatay’da” demişti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş ise, “Hatay Havalimanı’nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor” ifadelerini kullandı.

Yavaş’ın paylaşımını alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” paylaşımında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.