ISESCO ve TMV arasında iş birliği

ISESCO ve TMV arasında iş birliği

İki kurum arasında, eğitim politikaları, ortak seminer ve konferans düzenleme alanlarını da kapsayan iş birliği anlaşması için ön protokole imza atıldı

RABAT (AA) - İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) ile Türkiye Maarif Vakfı (TMV) arasında iş birliğini içeren anlaşma için ön protokol imzalandı.

ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada, TMV ile aralarında, eğitim politikaları, müfredat geliştirme, gençler için liderlik geliştirme programları, ortak seminer ve konferans düzenleme alanlarını kapsayan iş birliği anlaşması için ön protokol imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, ISESCO Dış İlişkiler Sorumlusu Ahmed Said Velid Ebahu ve TMV Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Mustafa Özdil arasında imzalanan protokolle, iki kurum arasında iş birliği için ilk adımın atıldığı kaydedildi.

- ISESCO

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde 25-28 Ocak 1981'de düzenlenen 3. İslam Zirvesi Konferansı'nda resmen kurulan ISESCO, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) özelleşmiş uzman kurumları arasında yer alıyor. İslam ülkeleri arasında eğitim, bilim ve kültür alanında iş birliğini düzenleyen kurumun, İİT'den bağımsız başkanı ve ayrı bir bütçesi bulunuyor.

Üye ülkeler arasında diyaloğu geliştirici faaliyetlerde bulunan ISESCO, ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkileri düzenleyerek kültürel etkileşimi güçlendiriyor.

Türkiye'nin 53. üye olarak yer aldığı ISESCO'ya, katılım belgesi, geçen ay Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz tarafından sunulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler