Irkçı liderden 'duvar örelim' önerisi

Irkçı liderden 'duvar örelim' önerisi

Çekya’nın başkenti Prag’da Avrupa’nın aşırı sağ liderlerinin katıldığı toplantıda Hollanda Özgürlük Partisi Lideri Geert Wilders, toplu göçü durdurmak için Avrupa’ya duvar örülmesi gerektiğini savundu.

Avrupa Parlamentosu’nda sağ taraf olan Avrupa Milletleri ve Özgürlük Grubu, İslam karşıtı Özgürlük ve Doğrudan Demokrasi Partisi’nin (SPD) ev sahipliğinde hafta sonu Çekya’nın başkenti Prag’da bir toplantı gerçekleştirdi. Avrupa’nın aşırı sağ liderlerinin katıldığı toplantıda, Brüksel’e ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı gibi bir duvar inşa ederek Avrupa’yı göçmenlerden koruma çağrısında bulunuldu. Hollanda Özgürlük Partisi Lideri Geert Wilders ve Fransa’nın Aşırı Sağcı Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen’de toplantıya katılanlar arasındaydı. AB ve göçmen karşıtı Özgürlük Partisi Lideri Wilders toplantıda, toplu göçü durdurmak için Avrupa’ya duvar örülmesi gerektiğini söyledi. Wilders, "30 veya 50 yıl sonra Çekya, nüfusun yüzde 20’sinin Müslüman olacağı ülkelerle çevrilecek, bu Çekya sanki Gazze Şeridi olmaya başlayacakmış gibi bir şey. Bir duvar inşa ederek toplu göçleri önlememiz lazım" dedi.

Fransa Ulusal Cephe Partisi Lideri Marine Le Pen ise Avrupa’nın varlığını tehdit etmekle suçlanan AB için, "Avrupa’yı sevdiğimiz için, AB’nin onu öldüreceğini söylüyoruz" dedi.

Etiketler :