İran Meclisi ve Humeyni Türbesi'nde saldırı

İran Meclisi ve Humeyni Türbesi'nde saldırı

İran Sağlık Bakanlığı, saldırılarda yaralanan 35 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu- Meclisteki çatışmalar devam ediyor. Humeyni'nin türbesindeki olayda ise tüm saldırganlar etkisiz hale getirildi

TAHRAN (AA) - İran'da meclise ve Ayetullah Humeyni'nin türbesine düzenlenen saldırılarda 35 kişinin yaralandığı belirtildi.

İran İşçi Haber Ajansına (ILNA) konuşan İran Sağlık Bakanlığı yetkilisi Abbas Zarinejad, bu sabah İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine otomatik silahlı kişiler ve intihar eylemcileriyle düzenlenen saldırılarda yaralanan 35 kişinin Tahran'daki çeşitli hastanelerde tedaviye alındığını söyledi.

Zarinejad, saldırılarda hayatını kaybedenlerle ilgili net bilginin henüz ellerinde olmadığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı yetkilisi ayrıca, Tahran hastaneleri ve sağlık ekiplerinin tüm imkanlarıyla her türlü senaryoya hazırlıklı olduğunu dile getirdi.

- Meclis'te çatışma devam ediyor

İran devlet medyasında yer alan haberlere göre, meclisteki çatışmalar devam ederken, Humeyni'nin türbesindeki tüm saldırganlar etkisiz hale getirildi ve durum kontrol altına alındı.

Teyit edilmeyen bilgilere göre meclise düzenlenen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 4 kişinin ise saldırganlarca rehin tutulduğu belirtiliyor.

Yerel kaynaklar, meclisteki çatışmalar sırasında güvenlik güçleri tarafından sıkıştırılan bir intihar eylemcisinin kendisini havaya uçurduğunu kaydetti.

Humeyni'nin türbesine düzenlenen saldırıda ise ilk belirlemelere göre, saldırganlar dışında bir kişi hayatını kaybetti, en az 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler