İran-İsrail gerilimi: Kurtlar Vadisi'ndeki o sahne gündem oldu

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının etkisi, kamuoyunda "danışıklı dövüş" iddialarını yeniden gündeme getirirken, Kurtlar Vadisi'nin sahnesi de gündeme oturdu.

İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısı, beklenen etkiyi yaratamadığı için geniş çapta tartışmalara yol açtı. İsrail'in güneyindeki askeri üsse hafif hasar veren saldırıda can kaybı yaşanmazken, füzelerin yüzde 99'unun havada imha edilmesi konusundaki iddialar kamuoyunda şüphe uyandırdı.

Sosyal medyada da bu tartışmaları ateşleyen paylaşımlar yapıldı. Özellikle eski bir televizyon dizisi olan "Kurtlar Vadisi"nin bir sahnesi, İran-İsrail gerilimine dair bugün yaşananları öngörür nitelikteydi.

Bu sahneyi sosyal medyadan paylaşan Melih Gökçek, "İRAN’IN % 99 GÖSTERİ YAPTIĞINA İNANIYORDUM. HAKLI ÇIKTIM. ASLINDA KURTLAR VADİSİ BU OLAYLARIN GERÇEK YÜZÜNÜ YILLAR ÖNCESİ EKRANA YANSITMIŞTI" dedi.

İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından yaşanan gerilim, beklenenin aksine sınırlı bir etkiye sahip oldu. İsrail'in misilleme tehditlerine rağmen, İran'ın gerçekleştirdiği saldırının istenilen sonucu vermemesi, uluslararası ilişkilerdeki dengeleri değiştirme potansiyeline sahip.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.