Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

Bağdat'ın çeşitli yerlerinde meydana gelen bombalı saldırılarda 10 kişi öldü, 29 kişi yaralandı- Ramadi'de 2 DAEŞ militanı etkisiz hale getirildi, 2 güvenlik görevlisi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli yerlerinde meydana gelen bombalı saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat Emniyet Müdürlüğünde görevli Yüzbaşı Selman el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin Et-Tubici bölgesi ile Nehravan ve El-Beldiyyat semtlerinde yol kenarına bırakılmış bombalarla düzenlenen 3 saldırıda, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını belirtti.

Ayrıca Et-Tarimiye semtinde pazar yakınlarına bırakılan bir bombanın patlaması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını ifade eden Cabiri, Medain semtinde de sağlık merkezi yakınlarında infilak eden bombanın, 2 kişinin ölümüne, 8 kişinin yaralanmasına neden olduğunu söyledi.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor. Iraklı yetkililer, söz konusu saldırıların arkasında DAEŞ ile bağlantılı grupların bulunduğunu savunuyor.

- Ramadi'de DAEŞ saldırıları

Öte yandan, orduya bağlı El-Cezire Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Ali İbrahim Debun, terör örgütü DAEŞ militanlarının, Ramadi kentinde Şehirlerarası Yollar Emniyet Merkezi'ne bomba yüklü 2 araç ile saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırının önceden fark edilerek önlendiğini, araçları kullanan 2 intihar eylemcisinin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Debun, daha sonra bir grup DAEŞ militanının ateşli silahlarla saldırı düzenlediğini ve yaşanan çatışmalarda güvenlik güçlerinden 2 kişinin yaralandığını aktardı.

Debun, saldırıda çok sayıda örgüt militanının öldürüldüğünü belirtti ancak sayı konusunda bilgi vermedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :