Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Bağdat, Enbar ve Salahaddin'deki saldırılarda 8 kişi öldü, 13 kişi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat ile Enbar ve Salahaddin'de meydana gelen şiddet olaylarında 8 kişinin hayatını kaybetti, 13 kişi ise yanalandı.

AA muhabirine konuşan Enbar Emniyetinden Yüzbaşı Ahmed ed-Dıleymi, emniyet teşkilatına bağlı 3. Alay Komutanı Yardımcısı Yarbay Muhammed Abdusselam'ın Enbar'ın El-Halidiyye Adası bölgesinde terör örgütü DAEŞ mensubu bir keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Ramadi'nin batısındaki 16 Kilo bölgesinde de yol kenarına döşenen bombanın infilak etmesi sonucu 1 polis yaşamını yitirdi, 1 polis yaralandı. Ramadi'nin kuzeydoğusunda ise orduya bağlı bir birliğe açılan ateş sonucu 1 askerin yaralandığı aktarıldı.

Enbar'daki Sünni milis gücü Haşdi Aşairi güçlerinin Ramadi'de evlerde arama yaptığı sırada bir evde yaşanan patlamada 1 milisin öldüğü, 2 milisin yaralandığı belirtildi.

Salahaddin emniyetinden Yüzbaşı Karvan Mahmud ise DAEŞ militanlarının Tuzhurmatu'nun batısındaki Ez-Zerke bölgesinde Haşdi Şabi güçlerine ait bir karargaha düzenlediği saldırıda 2 milisin öldüğünü, 2 milisin de yaralandığını duyurdu.

Başkent Bağdat'a bağlı El-Mahmudiyye ilçesindeki bir semt pazarında bir bombanın infilak etmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. El-Amiriyye'de ise silahlı kişilerin açtığı ateş sonucu 1 kişi öldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler