Irak'taki gösteriler

Irak'taki gösteriler

Iraklı Şii lider Sadr: - "Barışçıl devrim ve seçiminizi destekliyorum. Devrimcilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum ve size zafer diliyorum"

BAĞDAT (AA) - Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, Bağdat'taki Yeşil Bölge'yi ihlal eden yandaşlarının barışçıl eylemlerini desteklediğini belirterek, gözaltına alınan göstericilerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamasında, "Terör ve hükümet, halk ve sivil göstericilere karşı tek vücut olup şiddet kullandı. Bunlar göstericileri silah ve göz yaşartıcı gazla hedef aldılar. Ey kahraman halk, sabret. Terörü, yolsuzluğu, mezhepçiliği ve hizipçiliği sonlandıracak barışçıl devriminizin sonu zaferdir." ifadelerini kullandı.

Sadr açıklamasında, "Barışçıl devrim ve seçiminizi destekliyorum. Devrimcilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyorum ve size zafer diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Hükümeti eleştiren Sadr, "Soğukkanlılıkla halkını öldüren hükümete lanet olsun. Hükümetin Saddam ve Kaddafi'den farkı nedir?" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler