Irak'taki gelişmeler

Irak'taki gelişmeler

NECEF (AA) - Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ülkede yapılacak seçimlere şartlı katılacağını duyurdu.Sadr, Necef iline bağlı Kufe ilçesinde...

NECEF (AA) - Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ülkede yapılacak seçimlere şartlı katılacağını duyurdu.

Sadr, Necef iline bağlı Kufe ilçesinde kılınan Cuma namazı sonrası binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, yapılması planlanan seçimlere şartlı katılacağını söyledi.

Şartlarını, "siyasallaştığını" iddia ettiği Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin görevlerine son verilmesi, "adaletsiz" olarak nitelendirdiği seçim kanununun değiştirilmesi ve mezhepler üstü bir ittifak oluşturulması olarak açıklayan Sadr, yeni bir reform paketi hazırladığını ve yakında ilan edeceğini belirtti.

Öte yandan Sadr, kendi ofisinden yayınlanan yazılı açıklamasında, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı (CIA) John Brennan'nın "DAEŞ'in uzun süre Ortadoğu'da kalacağı" yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, "DAEŞ'i çıkaran sizlersiniz. Allah'ın izni ve kuvvetiyle bölgedeki planlarınızın karşısında duracağız." dedi.

Irak'ta yerel seçimlerin Nisan 2017'de yapılması planlanırken, genel seçimlerin de 2018 yılının Nisan ayı içerisinde yapılması öngörülüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :