Irak'ta "Ulusal Güçler Birliği" Partisi kuruldu

Irak'ta "Ulusal Güçler Birliği" Partisi kuruldu

Parti Genel Başkanı ve eski Eğitim Bakanı Temim:- "Partimiz, geniş ve ulusal bir projesidir. Irak'taki sorunların ülke içerisinde çözüleceğine inanıyoruz. Dışarıdan dayatılan hiçbir bölünme ve parçalanma projesiyle ilgilenmiyoruz"

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Sünni siyasetçilerden oluşan "Ulusal Güçler Birliği" Partisi kuruldu.

Irak Meclisi'nde Milletvekili olan Muhammed Halbusi, Partinin kuruluşunu ilan etmek için düzenlediği basın toplantısında, "Partimiz, sivil ve demokratik devlet inşası için Irak'ın tüm renklerini kucaklayacak." dedi.

"Diğer etnik gruplara ve mezheplere saygı duyacağız. Yüzümüzü Arap dünyasına döndürerek Irak için çalışacağız." diyen Halbusi, "İlk çalışma başlığımız terör ve ihmale uğrayan bölgelerin kalkındırılması, o yerlere hayatın ve toplumsal barışın geri getirilmesi olacak." ifadelerini kullandı.

Parti Genel Başkanı ve eski Eğitim Bakanı Muhammed Temim de, gazetecilerin sorularını cevaplayarak, "Partimiz, geniş ve ulusal bir projesidir. Irak'taki sorunların ülke içerisinde çözüleceğine inanıyoruz. Dışarıdan dayatılan hiçbir bölünme ve parçalanma projesiyle ilgilenmiyoruz." diye konuştu.

Temim, Kerkük'e bağlı Havice'yi terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonlarının gecikmesini eleştirerek, "Havice halkı, DEAŞ'ın zulmü altında açlık ve gıda sıkıntısı çekiyor." bilgisini paylaştı.

Temim, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Dar bir çerçevede hareket etmekten ziyade ülkedeki tüm siyasi grup ve partilerle ortak çalışmayı yeğleyeceğiz. İhmale uğrayan Sünni bölgelerin yanı sıra diğer bölgelerin istikrarı ve refahı için çalışacağız."

Söz konusu parti teşkilatında, eski İçişleri Bakanlarından Falah Nakip'in yanı sıra Tikrit, Enbar, Musul ve Kerkük'ten Sünni siyasetçiler ile aşiret temsilcileri yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :