Irak Savunma Bakanı Ubeydi:

Irak Savunma Bakanı Ubeydi:

"DAEŞ, askeri planlarıyla çeşitli cepheler açarak güvenlik güçlerini meşgul etmek istiyor"- "(Musul'un kurtarılması operasyonu) Güvenlik güçlerimiz operasyon için hazırlıkları tamamladı. Hangi askeri güçlerin operasyona katılması kararını da Başbakan ve S

BABİL (AA) - Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, terör örgütü DAEŞ'in ülkenin farklı yerlerinde güvenlik güçlerine karşı saldırı düzenleme hazırlığında olduğu uyarısı yaptı.

Irak'ın Babil kentinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ubeydi, DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerindeki kayıplarından dolayı güvenlik güçlerine karşı saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu dile getirerek, "DAEŞ, askeri planlarıyla çeşitli cepheler açarak güvenlik güçlerini meşgul etmek istiyor" dedi. Ubeydi, güvenlik güçlerinin örgütün muhtemel saldırılarına karşı uyanık olması gerektiğini kaydetti.

Babil'deki DAEŞ saldırıları sonucu yerinden edilen sığınmacıların kurtarılan evlerine geri dönmesi için kentteki ilgili güvenlik ve siyasi makamlarla ortak çalışma yürüttüklerine de değinen Ubeydi, güvenlik güçlerinin örgüte karşı zaferlerinin ancak tüm sığınmacıların evine dönmesiyle tamamlanacağını ifade etti.

Iraklı Savunma Bakanı Ubeydi, "DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerde bulunan vatandaşların hepsinin örgütle işbirliği içerisinde olduğunu düşünmemek lazım. Bazıları DAEŞ'in tehditleri sonucu mecburen bölgesinde kalmak durumunda" diye konuştu.


-Musul'un kurtarılması operasyonu

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması için başlatılması beklenen muhtemel operasyona ilişkin Ubeydi, "Güvenlik güçlerimiz operasyon için hazırlıkları tamamladı. Hangi askeri güçlerin operasyona katılması kararını da Başbakan ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Haydar el-İbadi verecek" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler