İngiltere'deki terör saldırısına tepkiler

İngiltere'deki terör saldırısına tepkiler

Almanya ve Bulgaristan Manchester'daki terör saldırısını kınadı

BERLİN/SOFYA (AA) - Almanya ve Bulgaristan, İngiltere'nin Manchester kentindeki konser salonunda gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, söz konusu saldırının kendisini sarstığını ve kurbanların yakınlarının acılarını paylaştığını belirterek, "Bu trajik anda İngiliz halkıyla birbirimize bağlıyız." ifadesini kullandı.

Başbakan Angela Merkel, yaptığı yazılı açıklamada, "keder ve büyük endişeyle" Manchester'dan gelen haberleri takip ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Konseri fırsat bilip insanları ölüme götürmeyi tahayyül etmek mümkün değil. Hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Muhtemel terör saldırısı bu tür insanlık dışı saldırıları planlayanlara karşı mücadelemizdeki kararlılığımızı daha da artıracaktır. Büyük Britanya'daki insanlara, Almanya'nın onların yanında olduğu güvencesini veriyorum."

- Bulgaristan

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva şiddet eylemlerin hiçbir amacı haklı göstermeyeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Rumen Radev de Kraliçe II. Elisabeth'e bir taziye mesajı gönderdi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığına bağlı Güvenlik Karargahı toplantıya çağrıldı. Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Bulgaristan için bir terör riskinin söz konusu olmadığını, ancak ülkedeki kilit öneme sahip havaalanı, tren garı, metro istasyonu gibi yerlerdeki güvenlik önlemlerin artırılmasına karar verildiğini bildirdi.

Karakaçanov, "Biz ülke topraklarına kaçak yoldan kalabalık grupların girmemesi için önlemlerimizi uzun zamandır uyguluyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :