İngiltere'de İşçi Partisi'nde genel başkan seçimi

İngiltere'de İşçi Partisi'nde genel başkan seçimi

Parti üyelerinin genel başkanı belirlemek için oy verme işlemi bugün sona erdi- Genel başkan için iki aday bulunurken, Corbyn'in yeniden İşçi Partisi lideri seçilmesi bekleniyor

LONDRA (AA) - İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin genel başkanını belirlemek için üyelerin oy verme işlemi bugün sona erdi.

İngiliz Parlamentosunda, Muhafazakarlardan sonra 230 milletvekiliyle ikinci büyük siyasi parti konumunda bulunan İşçi Partisi'nde genel başkanlık için iki aday bulunuyor.

Geçen yıldan bu yana partinin liderliğini yürüten 67 yaşındaki Jeremy Corbyn ile partinin "ılımlı solcusu" olarak tanımlanan 46 yaşındaki Owen Smith liderlik koltuğu için yarışıyor. Genel başkanı belirlemek için parti üyeleri, sendikacı ve destekçilerin aralarında bulunduğu toplam 640 bin kişi oy verebiliyor.

Oy verme işlemi bugün tamamlanırken, yeni liderin 24 Eylül Cumartesi günü Liverpool şehrinde başlayacak İşçi Partisi yıllık genel kongresi öncesi açıklanması bekleniyor. İngiliz basını kamuoyu yoklamalarına dayandırarak, Corbyn'in yeniden genel başkan seçileceği tahmininde bulunuyor.

2010 yılından bu yana İşçi Partisi milletvekili olan Owen Smith, Corbyn tekrar genel başkanlığa seçilirse parti içindeki bölünmenin süreceğini savunuyor. Corbyn ise destekçilerine, "Birlikte çok güçlüyüz" mesajını vererek, partisini yeniden birleştireceği sözünü veriyor.

İngiltere'de bu yıl yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumundan önceki kampanya sürecinde ülkesinin AB'de kalmasını savunan İşçi Partisi lideri Corbyn, güven oyu alamadığı parti içinde bölünmeler yaşanmıştı.

Ülkenin AB'den ayrılması yönünde kararın çıktığı referandumun ardından İşçi Partisi üyelerinin 172'si Corbyn'in istifasını istemişti. Corbyn'in güven oyu alamaması, partisinde yeni bir liderlik seçimi yapılmasına neden oldu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler