İngiliz Parlamentosu'nda "Demokrasi Gelinliği"

İngiliz Parlamentosu'nda "Demokrasi Gelinliği"

Türk modacı Zeynep Kartal'ın tasarladığı "Demokrasi Gelinliği" Londra Moda Haftası kapsamında tarihi parlamento binasında tanıtıldı- Kartal:- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu teşebbüsün anısına Demokrasi Gelinliği adını taşıyan ve Cumhurbaşkanlığı forsundan

LONDRA (AA) - İngiltere'de yerleşik Türk modacı Zeynep Kartal tarafından tasarlanan "Demokrasi Gelinliği", Londra Moda Haftası kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra'daki tarihi parlamento binasında sergilendi.

Kartal, Londra Moda Haftası çerçevesinde 2017 İlkbahar-Yaz koleksiyonunu, İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen defileyle tanıttı.

Yoğun ilgi gösterilen defilede 10'dan fazla manken Kartal'ın klasik gece kıyafetlerinden oluşan koleksiyonunu taşıdı. İngiliz kraliyetinin 18. yüzyılda kullandığı klasik çiçek formlarından ve rokoko tasarımlarından esinlenilerek hazırlanan yeni koleksiyon, el süslemeleri ve fırfır ile oluşturulmuş ipek kumaşlardan oluştu.

Bu arada koleksiyondaki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşları anma amacıyla Cumhurbaşkanlığı forsu yıldızları kullanılarak tasarlanan "Demokrasi Gelinliği" dikkati çekti.

Defilenin bitiminde yaptığı konuşmada modacı Kartal, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini kınayarak, hayatını kaybeden vatandaşları andı.

Giyinme ve özgürce yaşamanın insanlık tarihi boyunca hep birbirleriyle iç içe olduğunu söyleyen Kartal, şöyle konuştu:

"Bugün burada, özgürlüğe, insan hak ve hürriyetlerine adanmış ve bu yönüyle de sembol olmuş bu parlamento binasında olduğu gibi. Bugün burada bu tablonun, birlikteliğin oluşmasına emek verenler, gönül verenler olduğu gibi izin verenler, güç ve destek verenler de var. Ben onların hepsine teşekkürü bir borç biliyor, teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde insanların özgürlüklerini ve özgürlüklerinin sembolü olan parlamentolarını ortadan kaldırmayı hedefleyen darbe teşebbüsüne halkı ile birlikte karşı koyan Sayın Cumhurbaşkanımı, Recep Tayyip Erdoğan'ı, özgürlüğü için silahlara, tanklara ve uçaklara korkusuzca karşı koyan halkımı ve özgürlük uğrunda şehit verdiğimiz 251 kahramanı saygı ve minnetle anıyorum. Bu teşebbüsün anısına Demokrasi Gelinliği adını taşıyan ve Cumhurbaşkanlığı forsundan esinlenilerek oluşturulmuş olan bu elbiseyi Türk halkına armağan ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :