İnfaz koruma memurunun darbedilmesi protesto edildi

İnfaz koruma memurunun darbedilmesi protesto edildi

Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, bir infaz koruma memurunun Esenyurt'ta darbedilmesine tepki gösterdi- CİPDER Başkan Yardımcısı Baysal:"Sadece yasalarca kendisine verilen görevi yerine getirdiği için şiddete maruz k

İSTANBUL (AA) - İnfaz koruma memuru Nihat Ören'in Esenyurt'ta saldırıya uğraması, meslektaşlarınca protesto edildi.

Silivri Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CİPDER) üyeleri, infaz koruma memurlarına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Burada grup adına basın açıklamasını yapan Derneğin Başkan Yardımcısı Zafer Baysal, ceza infaz kurumlarında görev yapan personelin çok zor koşullarda çalıştıklarını söyledi.

Bu kamu görevlilerine yönelik şiddet olaylarının kendilerini üzdüğünü ifade eden Baysal, "Sadece yasalarca kendisine verilen görevi yerine getirdiği için şiddete maruz kalan personelimize yönelik şiddeti ve bu şiddeti uygulayanları kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki bizlere yapılan her şey aynı zamanda devlete karşı yapılmış sayılmaktadır.'' dedi.

Öte yandan, Ören'in saldırıya uğrama anı, çevredeki güvenlik kameralarına da yansıdı.

Silivri Ceza infaz Kurumlarında infaz koruma memuru olarak çalışan Nihat Ören, Esenyurt'taki evinden çıktığı sırada kimliği belirsiz kişilerce darbedilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :