İmam hatiplilerden Mehmetçiğe Fetih Suresi Hatmi

İmam hatiplilerden Mehmetçiğe Fetih Suresi Hatmi

İmam Hatip Okullarında, bir haftadır ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere destek için yapılan Fetih Suresi Hatmi, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın Cuma namazının ardından yaptığı hatim duası ile sonlandırıldı.

STK İmam Hatip Okulları Platformu Konya Koordinatörlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ikinci dönem açılış törenlerinde ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla başlatılan Fetih Suresi Hatmi Cuma namazıyla sona erdi. Konya’daki tüm imam hatip okullarında Mehmetçiğe destek için 1 haftadır Fetih Suresi Hatmi yapıldı. Karatay Ahmet Kolat Camii’nde Cuma namazıyla sonlandırılan Fetih Suresi hatmi programına, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

ahmet-kolat-cami--(8).jpg

FETİH SURESİ, MEKKE’NİN FETHİNDEN BU YANA OKUNUYOR

Ahmet Kolat Camii’nde başlayan Hatim duasına birçok imam hatip okulundan öğrenciler katıldı. Program öğrencilerin Fetih Suresi’ni camide okumasıyla başladı. Daha sonra Cuma namazı öncesi Müftü Ali Akpınar, Fetih Suresinin anlamını içeren vaaz verdi. Yapılan vaazda Fetih Suresi’nin Mekke’nin fethinde Peygamberimizi Hz. Muhammed’e vahiy ile geldiğini söyleyen Akpınar, tarihte önemli zaferler öncesinde ve sonunda Fetih Suresi okunduğunu dile getirdi.

ahmet-kolat-cami--(12).jpg

Tarihte Kudüs’un fethi, İstanbul’un fethi gibi önemli şehirlerin fethedilmesi sırasında her zaman Fetih Suresi’nin okunduğuna dikkat çeken Akpınar, “Fetih Suresi okunmasıyla ordumuza her zaman manevi destek olunmuştur. Fetih Suresi’nin nail olmasının ardından bu sure her zaman hatmedilir ve okunur. Osmanlı Devleti’nde de birçok önemli yerlerin fethedilmesinde de yine okunmuştur.

ahmet-kolat-cami--(10).jpg

Bugün bizlerde terör örgütlerine karşı savaşan kahraman Mehmetçiğimize, Fetih Suresi’ni hatmediyoruz. Allah ordumuza ve milletimize zaferler muvaffak eylesin” diyerek vaaz verdi. Akpınar tarafından verilen vaazın ardından kılınan Cuma namazı sonrası, Akpınar tarafından hatim duası yapıldı.

ahmet-kolat-cami--(1).jpg

İMAM HATİP OKULLARINDA ‘FETİH SURESİ’ OKUNDU

Ahmet Kolat Camii’nde yapılan Fetih Suresi Hatmi, diğer camilerde de yapıldı. Birçok camide yapılan Fetih Suresi hatmi; Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fetihkent İmam Hatip Oratokulu, Ali Ulvi Kurucu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Zaid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu tarafından yapıldı. Servet R. Çolak – Memleket

 

ahmet-kolat-cami--(4).jpg

ahmet-kolat-cami--(2).jpg