İmam Hatipli gençler Konya kültürel mirasını uluslararası platforma taşıdı

İmam Hatipli gençler Konya kültürel mirasını uluslararası platforma taşıdı

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Güneş Önal danışmanlığında yürüttüğü projeyle Konya'nın tarihi ve kültürel mirasını uluslararası platformda tanıttı

Calendar Of Our Cıtıes (Şehirlerimizin Takvimi) isimli eTwinning projesinde Konya, Bursa, Tarsus ve Fransa’nın Versailles/Montigny şehirlerinden öğrenciler ve öğretmenler bir araya gelerek kültürlerini ve yaşadıkları yerleri tanıttılar.

Farklı şehirler ve ülkelerle ilgili farkındalık yaratmayı ve bu sayede İngilizceyi sevdirmeyi ve etkili kullanımına katkı sağlamayı hedef alan projeyi Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Güneş Önal danışmanlığında yürüttü.

3.jpg

Öğrenciler için güvenli internet kullanımı ve internet etiği üzerine bilgilendirmeler yapıldıktan sonra çalışmalar başlamıştır. Proje dahilinde katılımcı üyeler kendilerini, okullarını, şehirlerini ve kültürlerini çeşitli WEB2 araçları kullanarak tanıtmışlar ve projenin sonunda final ürünü olarak ‘Genially ‘ uygulaması kullanılarak interaktif bir takvim oluşturuldu.

4.jpg

Her ay için bir tema belirlenmiş ve 4 şehrin öğrencileri işbirliği yaparak kendi şehirleri ve ülkeleri ile ilgili paylaşımlar yaptılar. Projenin başında ve sonunda yapılan anket ve quizlerle öğrencilerdeki gelişim düzeyi incelendi.

Ayrıca ‘Four Seasons; Four Cities’ (4 Mevsim; 4 Şehir) adında bir yapboz çalışması yapılarak projede yer alan 4 şehrin farklı mevsimlerdeki fotoğrafları sergilendi.

2.jpg

Köklü bir geçmişe sahip olan güzel kentimiz Konya, tarihi mekanları, yemek kültürü, müzeleri ve sosyal tesisleri başta olmak her yönden tanıtılmaya çalışıldı.

5.jpg

Proje koordinatörü Güneş Önal, “Proje ortaklarından ve velilerden şehrimizle ilgili olumlu dönüşler aldık. Pandemi sonrasında Konya’nın eşsiz lezzetlerini tatmak ve özellikle Mevlana müzesini ziyaret etmek için şehrimize gelmek istemelerinden dolayı mutluluk duyduk” dedi.

1.jpg

Kaynak:Memleket

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.