"İlk maaşı heyecanla bekliyorum"

"İlk maaşı heyecanla bekliyorum"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hayata geçirilen "Büyükanne Projesi" torunlarına bakan büyükanneleri sevindirdi- Anneanne Işık:- "İlk maaşımı heyecanla bekliyorum. Torunuma hiçbir şey alamıyordum. Şimdi en azından bir oyuncak alırım"

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan "Büyükanne Projesi" torunlarına bakan büyükanneleri sevindirdi.

Torunlarının bakımını üstlenenlere aylık 425 lira yardım yapılmasını sağlayan "Büyükanne Projesi" başvuru sonuçları dün açıklanmıştı. 10 pilot ili kapsayan proje kapsamında, anneleri çalışan çocuklara bakan 6 bin 500 büyükanneye aylık 425 lira ödeme yapılacak.

Maaşa hak kazananlardan Gülsüm Işık (57), AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç ve bir yaşlarında iki torununa birden baktığını belirtti.

Torunlarının doğdukları günden itibaren bakımlarını üstlendiğini ifade eden Işık, projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Işık, başlangıçta 12 ay maaş verilmesini öngören projenin daha uzun sürmesi temennisini ifade ederek, "Allah razı olsun ilgilenenlerden. Cumhurbaşkanımızdan, Bakanımızdan ve diğer milletvekillerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Başvuru yaptığında kendisini şanslı görmediğini dile getiren Işık, "Büyükanne Projesi" için açıklanan tarihten bir hafta sonra müracaat ettiklerini ve şanslılar arasına bulunmasının sürpriz olduğunu söyledi.

Vefat eden eşinden kalan maaşının kendisine yetmediğini anlatan Işık, "Çok güzel bir proje. Torunuma hiçbir şey alamıyordum. Şimdi en azından bir oyuncak alırım. Onu gezmelere götürürüm, bir yemek yediririm. O da ben de çok mutlu oluruz. İnşallah devamını getirirler. Alacağım parayı yine torunum için harcayacağım. İlk maaşla oto koltuğu alacağım, ona söz verdim." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler