İl il gezip kuyumcu dolandıran çete Konya'ya gelemeden yakalandı

İl il gezip kuyumcu dolandıran çete Konya'ya gelemeden yakalandı

Ankara Emniyeti'nin düzenlediği operasyonla sahte altınlarla dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi. 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 25 kuyumcuda 250 bin liralık vurgun ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ülke genelinde faaliyet gösteren sahte altın dolandırıcılarına yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. Tuzağa düşürdükleri kuyumcuları sahte altınlarla dolandıran 4 şüpheli, yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Ankara başta olmak üzere Tokat, Sivas, Çorum, Sakarya, Elazığ, Diyarbakır ve Kars illerinde gerçekleştirdikleri 12 olayda 25 kuyumcudan 250 bin liralık vurgun yaptıkları belirlendi.

Dolandırıcıların, kılık değiştirerek tanınmamak için çeşitli yöntemlere başvurdukları ortaya çıktı. Altın süsü verilen sahte metallerle kuyumcuları dolandıran zanlılar, sabıka kaydı olmayan kişileri seçerek farklı kılıklara büründüler.

Ayrıca, sürekli olarak kuyumcu değiştiren ve komisyonlarla işbirliği yaptıkları tespit edilen şüpheliler, elde ettikleri nakit paraları yakalanmamak için başka kişilerin hesaplarına aktardı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile birlikte yürütülen operasyonda, şüphelilerin elde ettikleri nakit paraları kaybetmemek için başka hesaplara aktardıkları belirlendi. Emniyet tarafından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler