İl dışındaki Yozgatlı iş adamları Yozgat'ta buluşacak

İl dışındaki Yozgatlı iş adamları Yozgat'ta buluşacak

YOZGAT (AA) - İl dışında yaşayan Yozgatlı iş adamları Yozgat Valiliğince organize edilen "Yozgatlı İş Adamı Zirvesi"nde bir araya gelecek. Vali Kemal...

YOZGAT (AA) - İl dışında yaşayan Yozgatlı iş adamları Yozgat Valiliğince organize edilen "Yozgatlı İş Adamı Zirvesi"nde bir araya gelecek.

Vali Kemal Yurtnaç, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, Yozgat'a 130 iş adamını davet ettiklerini söyledi.

Yozgat'ın yatırım potansiyelini ortaya çıkarmak, istihdamı artırmak ve göçü önlemek için 5-7 Mayıs günlerinde "Yozgatlı İş Adamı Zirvesi" programını hazırladıklarını ifade eden Yurtnaç, şunları söyledi:

"ORAN Kalkınma Ajansı ile bu konuda işbirliği yaptık. Bu süre zarfında İstanbul, Ankara ve Bursa'da yaşayan 130 iş adamını Yozgat'a davet ettik. Onlarda memleket sevdası, özlemi var. Bu daveti kabul ettiler."

İş adamları ile yapılan toplantılarda Yozgat'ın elindeki fırsatları sunacaklarını aktaran Vali Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Biz elimizdeki değerleri onlara tanıtıp farkındalık oluşturmalıyız. Kayseri, Antalya, Alanya ve yurt dışındaki iş adamlarına bu farkındalığı göstermeliyiz. Burada yatırım yapmak isteyenlere Yozgat'ın fırsatlarını göstereceğiz ve Yozgat istihdamına nasıl katkı sunabiliriz onun arayışı içinde olacağız. Üreten ve koşan Yozgat'ın altyapısını oluşturmaya gayret ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :